Kadın fotoğrafları sergide

Güncelleme Tarihi:

Kadın fotoğrafları sergide
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 11:50

URLA Fotoğraf ve Sinema Gönülleri Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kadınlarımız" adlı fotoğraf sergisi Urla Eski Tamirhane Binası’nda fotoğrafseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

Kadın fotoğrafları sergide

Serginin açılışına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski milletvekili Ayşe Gürocak, CHP Parti Meclisi Üyesi, sendikacı ve yazar Yaşar Seyman, CHP İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, Urla Belediyesi meclis üyeleri, Urla Fotoğraf ve Sinema Gönülleri Derneği üyeleri ve çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı. Kadınlar Günü’ne özel olan sergi için 85 fotoğrafçı, 3 aylık çalışma sonucu dünyanın birçok yerinden kendilerine özgü çektikleri kadın fotoğraflarını gönderdi. Toplam 240 fotoğrafın gönderildiği çalışmada, gelen fotoğraflar Prof. Dr. Arif Ziya Tunç, Erol Özdayı ve Tahir Ün’ün beğenisinden geçti. 240 fotoğraf içerisinden en güzel 50 fotoğrafın seçildiği ve jüri üyelerinin de birer fotoğraf hediye ettiği sergide toplam 53 fotoğraf sergilendi.

Haberin Devamı

Kadın fotoğrafları sergide



8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, açılışı yapılan fotoğraf sergisinin ardından Urla Tamirhane Binası’nda 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak moderatörlüğünde CHP PM Üyesi- Sendikacı ve Yazar Yaşar Seyman’ın son kitabı Benazir ve Kadın Hakları konusunda ki söyleyişiyle devam etti. Açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ülkedeki mevcut tablonun hiç iç açıcı olmadığı belirterek, her gün gazetelerde yer verilen şiddet, terör, tecavüz ve şehit haberlerinden dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. Uyar, "Bugün siyasette daha fazla kadın siyasetçi olsaydı dünya bu kadar çatışma ve savaş ortamında olmazdı" dedi.

Başkan Uyar’ın konuşmasının ardından Yaşar Seyman, Pakistan’ın ilk kadın başbakanı olan Benazır Butto’yu anlattığı kitabı "Benazir" ve kadın haklarıyla ilgili söyleşi gerçekleştirdi. 35 yaşında başbakan olan, suikastlara uğrayan, hapiste, sürgünde yaşayan bir kadının hayat mücadelesini anlatan Yaşar Seyman, kadınların asla pes etmemesi gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin ardından Yazar Yaşar Seyman, kaleme aldığı Benazir adlı kitabını Başkan Sibel Uyar ile birlikte okurlar için imzaladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!