İzmir'de dev bilim organizasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde dev bilim organizasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 13:27

İZMİR'de dünyanın dört bir yanından bilim adamlarının katılacağı "Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim-Teknoloji-İnovasyon Politikaları ve İşbirliklerinin Rolü" konulu sempozyum 26-27 Mayıs tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliği ile düzenlenecek.

Haberin Devamı


İYTE'nin evsahipliğindeki protokol imza törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekrereti Murat Yılmazçoban, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Mülayim Altınkalp ve Genel Koordinatör Berna Şahin katıldı. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, "Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak yapmayı planladığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Ancak bizim bu konuda rahmetli Nevvar Hanımı ve Salih Bey'i yakalamamız mümkün değil. Çünkü onlar sağlığında bizim saymakla yorulduğumuz işler yapmışlar. Bizde onların bıraktıkları vakfın temsilcileri olarak onlara layık olmak için bu çalışmaları devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu konuda önceliğimiz elbette buna ihtiyaç duyan kamu kurumları ve toplumun mağdur olan kesimleri. Bu konuda bize büyük destek veren sayın valimize teşekkür ediyoruz. Şu anda yapacağımız çalışma bilime vermek istediğimiz destek kapsamında bu tür bilimsel toplantılara sponsor olarak katkıda bulunmak. Bunu bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.

Haberin Devamı


TÜRKİYE'DE İLK
İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ise Türkiye'de ilk kez bir sivil toplum örgütünün böyle bir uluslarası merkeze destek verdiğine dikkat çekerek, "Bugün mutlu bir günümüz. Çünkü bir sivil toplum kuruluşuyla bir üniversite arasında bir protokol imzalayacağız. Tabiki ben hem Nevvar Hanım'ı hem Salih İşgören beyefendiyi rahmetle anmak istiyorum. Ne mutlu ki, İzmir'de büyümüşler, İzmir'e şu anda da yatırım yapıyorlar. Ülkelerin kalkınmasında bu tür işbirlikleri çok önemli. Ben tekrar Nevvar Salih İşgören Vakfı'na bilime yaptıkları katkıdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


ÖNEMLİ OLAN BİLİME KATKI
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise imzalanan protokolün hem İYTE, hem bilimsel dünya hem de Avrasrasya İleri Araştırmalar Merkezi için hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu:
"Öncelikle tabiki Nevvar Salih İşgören Vakfımızı tebrik etmek lazım. Daha geçen hafta Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sağlık alanındaki Biotıp Genom Merkezi'ne vakfımızın ciddi bir desteği oldu. Onun için hakikaten hepimiz gururlandık. Önemli olan bilimsel dünyaya ve bilim insanlarımıza araştırma, geliştirme yapabilmeleri adına katkıyı ve alt yapıyı kurabilmektir, buna fırsat verebilmektir."
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün de bilimsel çalışmalarıyla gurur duyduğunu belirten Vali Toprak, "Enstitümüzün de değerli hocalarımızla birlikte, akademik personelle birlikte ve burayı ayakta tutan, var eden, öğrencilerimizin varlığı ile birlikte emin adımlarla ilerlediğini görmekten büyük bir onur duyuyoruz. İlimiz adına, ülkemiz adına ve tüm bilim camiası adına, teknoloji camiası adına da önemli olduğuna da düşünüyorum. Türkiye'de, özellikle genç girişimcilerin patentle bir icraata giden yollardaki önemli katkılarıyla ödül noktasında mesafe aldığımızı da biliyorum" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!