İzmir-Çeşme Otoyolu yeşillenecek

Güncelleme Tarihi:

İzmir-Çeşme Otoyolu yeşillenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 14:38

EGE Orman Vakfı, orman ağaçlandırmalarının yanı sıra Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile İzmir-Çeşme Otoyolu kenarı ağaçlandırmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

İzmir-Çeşme Otoyolu yeşillenecek

Vakıf, İzmir-Çeşme Otoyolu’nda iki yıldır devam eden ağaçlandırma çalışmalarına doğaseverlerin gösterdiği büyük ilgi üzerine, 15 yeni parselde daha başladı. Yeni başlayan çalışmalarla şu ana kadar dikilen 100 bin fidana ilave olarak 41 bin 350 fidan daha dikilecek. Ege Orman Vakfı’nın İzmir-Çeşme Otoyolu ağaçlandırma projesinde bugütne kadar 100 bin fidan dikiildiği belitildi. Taleplerin devamı üzerine imzalanan ek protokol ile 15 yeni parselde daha 41 bin 350 fidanlık ağaçlandırma çalışması başladı. Proje tamamlandığında, Çeşme otobanında toplam 141 bin 350 fidan yeşerecek. Damlama sulama sistemlerinin kurulduğu sahalarda fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

Doğasever kişi ve kuruluşların ilgi gösterdiği ağaçlandırma çalışmasına şu ana kadar; AKG Gazbeton, Altınordu Spor Kulübü, Arkas Ailesi, Batıçim, CMS, Doğan Dağıtım A.Ş. Yaysat, Hüseyin Şairoğlu, İzmir Veremle Savaş Derneği, Mehmet Akpınar, Özkan Demir Çelik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Özkan Ailesi, Türk Radyasyon Onkoloji Derneği ve Tanıl Dinçsoy fidan bağışında bulunarak ağaçlandırma çalışmasına destek verdi.

Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme Otoyolu’nda yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!