İZKA'da nöbet değişikliği

Güncelleme Tarihi:

İZKAda nöbet değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 16:43

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Kalkınma Bakanlığı’nca alınan karar gereği yenilenecek olan kalkınma kurulu üyelikleri için bugüne kadar görev yapmış üyelere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kanun gereği 4 yılda bir belirlenen kalkınma kurulu üyelerinin uygun görülmesi halinde daha önce de Bakanlar Kurulu’nca belirlenebileceğinin altını çizen Çolakoğlu, bunun bir nöbet değişikliği olacağını, mevcut isimlerle birlikte kalkınma kuruluna yeni katılacak üyelerin de yine aynı azim ve kararlılıkla görevlerini sürdüreceklerini söyledi.


Son başvuru 6 Mayıs
Türkiye’deki bütün kalkınma ajansları gibi İZKA’nın da Kalkınma Kurulu’nun yenilecek olması nedeniyle açıklama yapan Kemal Çolakoğlu, “Aslında kalkınma kurul üyelikleri tayinle gelinen görevlerdir. Süre 4 yıldır. 4 yıllık sürenin sonunda veya gerek görüldüğünde Bakanlar Kurulu, kalkınma kurulunda temsil edilecek kurum ve kuruluşları yeniden belirleyebilir. Bu durumda, bu prosedür Kalkınma Bakanlığı’nca uygun görüldüğünde yenilenerek, yeni kurullar oluşturulur. İZKA Kalkınma Kurulu’nun son oluşum tarihi Haziran 2013’tür. Süresinin bitimine 1 yıl vardır. Bununla birlikte Kalkınma Bakanlığı 13 Nisan 2016 tarihli yazısı ile etkili temsilin teyit edilmesi, üyelerin devam performanslarının değerlendirilmesi için yenilenen kalkınma kurulları oluşturulması kararını vermiştir. İZKA Kalkınma Kurulu’nda yeniden görev almak isteyen kurum ve kuruluşlar talep formu doldurarak 6 Mayıs’a kadar İZKA Genel Sekreterliği’ne başvurabilirler” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!