İşte mutluğunun fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

İşte mutluğunun fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 14:45

Yeşildere bölgesinde yıkılacak evlerinden taşınacak hak sahiplerinin Uzundere toplu konut kuraları törenle çekildi. Kura çekiminde hak sahipleri heyecanlı anlar yaşadı. Kimi heyecanla beklerken, kimi sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Yeşildere bölgesinde yıkılacak evlerinden taşınacak hak sahiplerinin Uzundere toplu konut kuraları törenle çekildi. Kura çekiminde hak sahipleri heyecanlı anlar yaşadı. Kimi heyecanla beklerken, kimi sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Tek katlı evlerinden çıkıp kurada 10-11’nci katları çeken çiftler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı hak sahipleri ise telefonla yakınlarına haber verdi. Kura çekimi sonrası birbirlerine sarılanlar da oldu.

İşte mutluğunun fotoğrafı


Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel yenileme çalışması yaptığı Yeşildere heyelan bölgesinde 137 hak sahibinden 61'i Uzundere Toplu Konut alanındaki evlere taşınmayı kabul etti. Geri kalanların bir kısmı paralarını alırken, bazıları ise bedel artırım davası açtı. Uzundere'den konut alacak hak sahiplerinin kura çekimi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Kuraya 61 hak sahibinden 49'u katıldı. Bu hak sahiplerine C-6 Blok'tan 11. Noter Vekili Atilla Karadağ'ın gözetiminde çekilen kurayla konutlar verildi. Diğer 12 hak sahibi ise aradaki farkını ödeyerek başka bloklardan konut almak için sözleşme yaptığı için kuraya katılmadı.

Haberin Devamı

İşte mutluğunun fotoğrafı


İlk kurayı çeken CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hak sahiplerine yönelik yaptığı konuşmada, kentleşme ilkeleri, anlayışları gereği konuta sadece mal olarak bakmadıklarını, hatıralara tanıklık eden bir yaşam alanı olduğunu söyledi. Kocaoğlu, bu nedenle kentsel dönüşümde yıkılacak eve en yakın yere konut yapmayı amaçladıklarını dile getirdi. Ancak, Yeşildere bölgesi ve Kadifekale'de çivi çakılmayacağı, hiçbir ticari işlem de gerçekleşmeyeceği, ağaçlandırmayla yeşil alana dönüşeceği için Uzundere Toplu Konutları'nı önerdiklerini söyledi. Kocaoğlu, heyelan alanı olduğu için bölgede yerinde kent dönüşümü yapılmadığını, ancak Bakanlar Kurulu'nda bekleyen projelerin tamamında yerinde dönüşümün gerçekleşeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İşte mutluğunun fotoğrafı


Kentlerde bugün gelinen durumun kentsel dönüşüm ve sağlıksız yapılardan kurtulmakta hızlı adım atmayı gerektirdiğini belirten Aziz Kocaoğlu, “İnsanların sağlıklı konutlara kavuşmasını istiyoruz. Spor, oyun alanları otoparklar, geniş caddeler, kent ormanları, yaşam alanları, komşuluk ilişkilerin sürdüğü, iyinin ve kötünün paylaşıldığı dayanışma içinde olunan kentler kurabilirsek, mevcut konutları yıkmamızın ve yerine yenisini yapmanın anlamı olacaktır” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!