En güzel üzüm

Güncelleme Tarihi:

En güzel üzüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 11:22

Urla'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9-14 Ağustos tarihleri arasında 6 gün süren etkinliklerle kutlanan Geleneksel Urla Bağbozumu Şenliği ürün yarışmasıyla sona erdi.


Urla'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9-14 Ağustos tarihleri arasında 6 gün süren etkinliklerle kutlanan Geleneksel Urla Bağbozumu Şenliği ürün yarışmasıyla sona erdi.
Urla Belediyesi Çaylak Kupası Yelken Yarışları ile başlayan ve Engelliler Spor karşılaşmaları, konserler, sergi açılışı ile devam eden Bağbozumu Şenliği Urlalı üreticilerin katılımlarıyla düzenlenen ürün yarışmasıyla tamamlandı. Üzümün hasat günü olan ve üzüme balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen Bağbozumu Şenliği Urla'da 2600 yıllık bir geçmişe sahip.
Urla Belediyesi ve Urla Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Malgaca Pazarı'nda düzenlenen Ürün Yarışması'na Urlalı üreticiler büyük ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan ürün yarışmasında Urlalı üreticilerin kendi ürettikleri ürünler yer aldı. Üzümden incire, zeytin ve zeytinyağından çiçeğe, çeşit çeşit sebze ve meyveye, küçük ve büyükbaş hayvanların yer aldığı ürün yarışmasında dereceye girenler altın ve gübre ile ödüllendirildi.
Şenliğe Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Gıda, Tarım, Hayvancılık İlçe Müdür vekili Pervin Uluçınar, İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, ürün yarışması öncesi tüm üreticileri stantlarında ziyaret ederek etkinliğe katılan tüm üreticilere teşekkür etti.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halkoyunları ekibinin folklor gösterisiyle başlayan Bağbozumu Şenliği Ürün Yarışması'nda Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, ürün yarışmasına katılan tüm çiftçilere teşekkür etti. Nurettin Kılınç, “Amacımız ülkemizin zenginliklerini sergilemek” dedi.
Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Bağbozumu Şenliği, aslında bir hasat şenliğidir ve ilçemizde yetişen ürünlerin çeşitliliğinin, bolluğunun ve sahip olduğumuz değerlerin kutlanmasıdır. Geçmişte bu şenlik deniz kıyısında kutlanır, hem yılın yorgunluğu atılır hem de denizin sunduğu nimetlerden faydalanılırdı. Bizler de o coşkuyu canlandırmak, bizi biz yapan kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla şenliklerimizi denizle buluşturduk. Altı gün süren etkinliklerimizi şenliğimizin özü olan değerli çiftçilerimizin bin bir zahmetle ürettiği ürünlerin yer aldığı ürün yarışması ile tamamlıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından yöresel ve antik kıyafetleriyle kızlar temsili olarak üzüm ezdi. Elde edilen şıra konuklara ikram edildi.
Urla Slow Food Gönüllüleri de yerli üreticiyi, yerli üretimi ve ata tohumunu desteklediklerini belirterek bu konuda özverili çalışmalar yapan kişilere plaket sundu.
Ürün yarışması; Ziraat mühendisi, veteriner ve çiftçilerden oluşan jüri üyelerinin ürünleri ve hayvanları değerlendirmesi ve dereceye girenlerin altın, yem, gübre ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesiyle sona erdi. Bağbozumu Şenliği Ürün Yarışması Türkiye'nin profesyonel ilk çocuk topluluğu olan ve Avrupa Şampiyonluğu kazanan Kökler Topluluğu'nun muhteşem gösterisi ile noktalandı.
Bağbozumu Şenlikleri kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı'nda konser düzenlendi. İlk olarak sahneye Selim Gülay ve Grup Kaçkar çıktı. Karadeniz türküleriyle izleyenleri coşturan grubun ardından müzik çalışmalarını Yunanistan'da sürdüren Fide Köksal sahne aldı. Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, konser sonrası sanatçılara teşekkür ederek çiçek ve plaket sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!