Ekonomi'de moda rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide moda rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 10:52

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirdikleri moda şöleniyle göz kamaştırdı.

Haberin Devamı

Ekonomide moda rüzgarı

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü 2, 3 ve 4’ncü sınıf öğrencisi genç tasarımcılar; Lewis Carroll’un ’Alice Harikalar Diyarında’ esirinden esinlendikleri kostümleri, "tekrar eden zamanö başlıklı deneysel giysileri ve "müzik yıldızlarının ikonik stilleriö ile "Egenin incisi" temalı 101 tasarımı beğeniye sundu. 48 öğrencinin hazırladığı, 2015 Güz Dönemi Defilesini, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Vekili Prof. Dr. Murat Aşkar, modacılar ve konuklar izledi. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, her sınıfın farklı bir tema üzerinde çalıştığını belirterek, "Yrd. Doç. Dr. Arzu Vuruşkan ve Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki 4’ncü sınıf öğrencileri deneysel couture çalışmaları yaptı. Son sınıf öğrencilerimiz, güz dönemi defilesi için ’tekrar eden zaman’ temalı tasarımlar üretti. 14 öğrencimiz 59 tasarım oluşturdu" dedi.

Haberin Devamı

Ekonomide moda rüzgarı



Prof. Dr. Bulgun, 2, 3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerinin Kostüm Tasarımı Seçmeli Dersi kapsamında, Lewis Carroll’un ’Alice Harikalar Diyarında’ adlı eserini konu aldığını söyledi.

Ekonomide moda rüzgarı



Defile organizasyonunu, Türkiye’nin ilk mankenlerinden ve ilk mankenlik ajansını kuran Başak Gürsoy’un verdiği ’Defile Organizasyonu ve Koreografisi’ dersini alan öğrencilerin gerçekleştirdiğini belirten Bulgun, defilenin organizasyonunda bölüm öğrencilerinin yanı sıra Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nden İşletme Bölümü’ne kadar farklı disiplinlerde eğitim alan öğrencilerin yer aldığını ifade etti. efile mankenlerinin tamamı İEÜ öğrencilerinden oluştuğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!