Egeli ihracatçılar ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

Egeli ihracatçılar ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 16:58

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 2011 yılı “İhracat Ödül Töreni”nde Egeli ihracatçılar 16 ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 10 firma ve 26 sektörde en fazla ihracat yapan ilk üçer firmanın ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.
Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan firma TÜPRAŞ olurken, Manisa OSB’de kurulu Vestel Dış Ticaret ise dördüncü sırada yer aldı. Vestel Elektrik-Elektronik Sektörü ihracatında ise Türkiye ihracat şampiyonu oldu. İklimlendirme sektöründe yine Manisa OSB’de üretim yapan Bosch Termoteknik ihracat birincisi olurken, Aydınlı Uğur Soğutma Türkiye üçüncüsü oldu. Kuru meyvede Osman Akça Tarım Ürünleri Türkiye birinciliğini, Tariş Üzüm ikinciliğini aldı. Su ürünleri ve hayvancılık sektöründe KLG Gıda birinci, Keskinoğlu ikinci, tütün sektöründe JTI birinci oldu. Petkim kimya sektöründe Türkiye ikincisi oldu. Denizli merkezli Erbakır A.Ş.’nin ihracat firması Başak Metal A.Ş. demir ve demirdışı metaller sektöründe Türkiye üçüncüsü oldu. Hazırgiyimde Pergamon-Status Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Zeytinyağında ise Zer Yağ Sanayi ülke ikincisi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!