Çeşme’ye Alman Üniversitesi tamam

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’ye Alman Üniversitesi tamam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Alman hkümeti tarafından, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) önderliğinde İstanbul Riva’ya kurulması planlanan üniversite, İzmir’in Çeşme İlçesi’ne kaydırıldı.

Çeşme Alaçatı’ya kurulacak Türk- Alman Üniversitesi’nin dosyasının bir iki hafta içinde YÖK’e teslim edileceği, 2011’de eğitime başlanacağı bildirildi.  TAVAK, İzmir Çeşme’de “Türkiye Ve Almanya Arasındaki Bilimsel İlişkiler Ve Bunun Türkiye’deki Politik Ekonomik Ve Sosyal Yaşam Üzerindeki Etkileri” konulu iki günlük sempozyum düzenledi. TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk-Alman Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof.Dr. Faruk Şen, Alman hükümetinin İstanbul’da Riva’ya kurmayı planladığı üniversitenin Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın baskısıyla Çeşme Alaçatı’ya kaydırıldığını açıkladı.
Güçlü bir soluk getireceğiz
Prof. Dr. Şen, bu proje için çok sayıda üniversitenin partner olarak yanlarında olduğunu söyledi. TAVAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk Alman Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan ise Türk-Alman Üniversitesi’nin kuruluş dosyasının bir iki hafta içerisinde YÖK’e teslim edileceğini ve 2011’de eğitime başlayacaklarını açıkladı. Çeşme Ilıca Otel’deki sempozyumda, Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, projede öncü olarak belirlenen Ege Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç birer konuşma yaptı. Kaymakam Sarılı, TAVAK’ın önderliğinde kurulacak Türk-Alman Üniversitesi’nin yöre kalkınmasına ve Türk eğitim hayatına çok güçlü bir soluk getireceğine inandığını belirterek, “Benden önceki meslektaşımın bu projeye verdiği katkının görev sürem boyunca tarafımca da sürdürüleceğinden emin olabilirsiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!