Burhaniye'de engelleri aştıracak projeye başlandı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede engelleri aştıracak projeye başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 13:07

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde, Ören sahilinin engellilerin kullanımı için yeniden düzenleneceği 'Burhaniye Engelleri Aşıyor' projesinin startı verildi. Çalışmaların 90 iş gününde bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında desteklediği 'Burhaniye Engelleri Aşıyor' projesi start aldı. Ören sahilinin engellilerin kullanımı için yeniden düzenleyecek projenin 90 iş gününde bitirilmesinin planlandığı belirtildi. GMKA yetkilileri ve Burhaniye Belediyesi teknik elemanları inşaat alanını inceledi.
Burhaniye'de turizm ve spor açısından büyük bir eksikliği de giderecek olan proje hakkında konuşan Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, "Bu bizim son derece önem verdiğimiz bir proje. Burhaniye'mizde yaşayan 1260 engelli vatandaşımızın ve ilçemize ziyarete gelen engelli vatandaşlarımızın, ilçe merkezinden Ören Mahallesine kadar sorunsuz ve engelsiz bir şekilde gitmelerini sağlayacağız. Denize veya havuza, kimseye ihtiyaç duymadan, rahatça girebilmeleri için bu kardeşlerimize; denize bir adet iskele ve kumsalda yine kardeşlerimizin rahat hareket edebilmeleri için yürüyüş yolları yapacağız. Yüklenici firma tarafından inşaatına başlanan havuzumuz da yine engelli kardeşlerimizin rahatça girebilecekleri şekilde yapılıyor. Şu an için havuz, deniz iskelesi ve iki adet tenis kortu inşaatı yapılarak hizmete girecek. GMKA'dan aldığımız hibe desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu proje, Burhaniye'mizde eksikliği sürekli dile getirilen hizmetleri de karşılamış olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!