Bilinçli ilaç tüketimi yaygınlaşacak

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli ilaç tüketimi yaygınlaşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:32

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde hayata geçirilen ’Akıllı İlaç Kullanımı’ projesiyle ilçedeki 37 ortaokulda toplam 3 bin öğrenciye doğru ilaç kullanımı konusunda bilgiler verildi. Projenin Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il geneline yayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Bilinçli ilaç tüketimi yaygınlaşacak

’Akıllı İlaç Kullanımı’ projesi hakkında bilgi almak ve projenin il geneline yayılmasını sağlamak amacıyla 29’uncu Bölge Eczacılar Odası Akhisar İlçe Temsilcisi Derya Elmas Mutlu, İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal ve 29’uncu Bölge Eczacılar Odası yönetim kurulu üyeleri İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan’ı makamında ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Kaplan, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilacın eczaneden eczacı denetiminde alınıp, doğru zamanda, doğru miktarda ve dozda kullanılmasını amaçladığını söyleyerek, "Akıllı ilaç uygulamasının amacı toplumda vatandaşların reçetesiz ilaç almasını ortadan kaldırmak, bilinçsiz ilaç ve özellikle antibiyotik tüketiminin önüne geçmek. Özellikle reçetesiz antibiyotik kullanımı nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Antibiyotiklere karşı yanlış bakış açımız var. Gripte, nezlede antibiyotik kullanılmaz. Antibiyotik bir ağrı kesici, ateş düşürücü değildir. Vatandaşlarımız antibiyotiği ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanıyor. Bu konuda belli bir hassasiyet oluştu. Sağlık Bakanlığı da Akıllı İlaç Kullanımını temel sağlık göstergelerinin içine aldı. Bakanlığımız halkımızı bilinçli ilaç tüketimine alıştırmak, reçetesiz ilaç alımını önüne geçmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor" diye konuştu.

Eczacılar Odası İlçe Temsilciliği’nin kendi bölgesinde başlattığı projeyi il geneline yayacaklarını dile getiren Kaplan, il genelindeki tüm okullarda bilinçli ilaç kullanımı konusunda eğitimler verileceğini ve eğitimlerin eğitim-öğretim yılı sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Kaplan ayrıca proje çerçevesinde eczacılarla da bir araya geleceklerini ve reçetesiz ilaç yazmama konusunda tavsiyelerde bulunacaklarını dile getirdi.

29’uncu Bölge Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilcisi Duygu Elmas Mutlu, eğitimin önce küçük yaşlarda başladığını belirterek çocuklara akıllı ilaç tüketimininin öğretilmesi halinde gelecekte bilinçsiz ilaç kullanan toplumun önüne geçilebileceğini kaydetti. 

Haberin Devamı

Bilinçli ilaç tüketimi yaygınlaşacak


Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Kaplan, 29’uncu Bölge Eczacılar Odası yönetim kurulu üyeleri ile odanın Akhisar İlçe temsilcileri projenin il genelinde nasıl uygulanacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!