Bayırbucaklı çocuklar gülümsedi

Güncelleme Tarihi:

Bayırbucaklı çocuklar gülümsedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 13:38

BOMBALARDAN kaçıp Türkiye’ye sığınan ve Hatay’da çadırkentte yaşayan Bayırbucak Türkmeni çocuklar, Galatasaray’ın Karşıyaka ile yaptığı maçı izlemek için geldikleri İzmir’de AK Parti tarafından ağırlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, çocuklara hediyeler verdi.

Haberin Devamı

Bayırbucaklı çocuklar gülümsedi

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, 81 ilde Bayırbucak Türkmenleri için çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri toplama kampanyası açarken, İzmir İl Başkanlığı da hayalini kurdukları Galatasaray futbol takımının PTT 1. Lig temsilcisi Karşıyaka ile Ziraat Türkiye Kupası’nda yaptığı maçı izlemek için İzmir’e gelen 8-12 yaşlarındaki 42 çocuğu ağırlıyor. İzmir’de lunaparka giden, alışveriş yapan vapura binen çocukları uğurlamadan önce AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, onlara hediyeler verdi. Toplantıda iki çocuk İstiklal Marşı’nın ilk üç kıtasını şiir gibi okurken bir çocuk da Kuran’dan bir ayet okudu.

Haberin Devamı

Bayırbucaklı çocuklar gülümsedi

Delican, Bayırbucak Türkmenleri’ne moral vermek için organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Biz mağdur olanlara asla yardım yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Elimizden gelen desteği vermek bizim görevimizdir. Bu açıdan burada gencecik kardeşlerimizin ülkelerine dönmesi için Suriye’de tekrar barışın sağlanması için destek vereceğiz. Esed rejiminin baskısı altından kurtulurlar. Esed rejimi bildiğiniz gibi terörü de besliyor. Dün terör İstanbul’da 11 can aldı. Şiddetle bu saldırıyı kınıyorum. Asla teröre geçit vermeyeceğiz. Ülkemizin komşularıyla her zaman ilişkileri iyidir ama yapılanlara da göz yumamayız. İnşallah bu zulüm kısa sürede biter. Ülkemizin aydınlık geleceği ve güçlü bir şekilde ilerlememiz birilerini rahatsız etse de biz vazgeçmeyeceğiz. Esed’in katliamlarından kaçan insanlar Ege’nin sularında can veriyorlar. Bunlara şahit olmak hepimizi üzüyor. Bir an önce vatanlarına dönmelerini ve eski huzurlarına kavuşmalarını istiyoruz. Türkiye üzerine düşeni bu konuda yapıyor. Biliyorsunuz Suriyelilere yüzde 10 çalışma hakkı tanındı. Bizler de onların kurmuş olduğu derneklere yardım kampanyaları başlatacağız. Bundan sonra çocuklarımız ölmesin. Suriye’de yaşanan savaş, doğuda yaşanan terör bir an önce bitsin, en büyük temennimiz. Ama terörü kazıyacağız. Bölgenin istikrarı için Türkiye’nin güçlü olması gerekiyor" dedi.

Suriye Türkleri Bayır-Bucak Sorumlusu Ahmet Nezir de "Hatay Yayladağ’da 34 köy bulunuyor. Bu köylerin sadece 23 tanesinde Türkmenler oturabiliyor. Diğer yerler bombalanıyor. Çocuklarımızın abileri, babaları şehit düştü. Biz buradan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Bize kucak açtılar. Biz Suriye’de hak sahibiyiz. Elbette ülkemize geri döneceğiz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!