Bağımlı merkezinde güvenlik bunalımı

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı merkezinde güvenlik bunalımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALKOL ve uyuşturucu madde bağımlılarını tedavi etmek için 1.5 yıl önce kurulan Denizli Dr. Samim Gök Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nde (AMATEM) görevli Psikiyatrist Dr. Hüsnü Menteşoğlu 17 yaşındaki hastası T.İ'yi taburcu etmek istedi.

4 HAFTA tedavi gören esrar ve bali bağımlısı T.İ. ‘‘Burada kalmak istiyorum’’ diye direndi, tartışma çıkınca Menteşoğlu'nu tartakladı, bir kapı camı kırdı. T.İ, icrai rezalet suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ANCAK sinirleri bozulan Dr. Menteşoğlu, ‘‘Servis kapandı’’ diyerek, tedavisi tamamlanmayan 8 alkol bağımlısını taburcu etti, ‘‘Can güvenliğimiz yok’’ diyerek istifa dilekçesi verdi.

HASTANE yönetimi devreye girdi, ikna edilerek istifasını geri alan Menteşoğlu, bir haftalık izne çıkarıldı. Yıllık izindeki diğer Dr. Hamdi Aslan göreve çağrıldı. Taburcu edilen hastalara da hastaneye dönme çağrısı yapıldı.

BAŞHEKİM VEKİLİ

BİR devlet hastanesi bünyesinde kurulan ilk AMATEM olan Dr. Samim Gök Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nin doktorlarından Dr. Hüsnü Menteşoğlu, ‘‘O gencin tedavisi tamamlandı. Taburcu ettim. İstemedi. Çıkınca yeniden uyuşturucuya başlamaktan endişe ettiğini söyledi. İlaç yazayım dedim, onu da kabul etmedi ve saldırdı’’ dedi. Başhekim Vekili Dr. Osman Uysal da ‘‘Bir kişinin istemesiyle bir servis kapatılamaz. Ben şimdi istesem, genel cerrahi bölümünü tek başıma kapatabilir miyim? Doktor arkadaş olaydan dolayı biraz yıpranmış, bu nedenle duygusal davranmış. Biraz dinlenmesinde yarar var’’ dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Karet, olaydan haberi olmadığını belirterek, ‘‘Hastaların taburcu edilmesiyle ilgili bilgi verilmedi. AMATEM kapatılamaz. Denizli'deki AMATEM Türkiye'ye örnek. Ayrıca burada bu tür saldırılar olabilir, güvenlik önlemi alınır. AMATEM şu anda açık, tedaviye de devam edecek, kimse kapatamaz. Taburcu edilenler de dönsün’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!