140 okulda beyaz bayrak sevinci

Güncelleme Tarihi:

140 okulda beyaz bayrak sevinci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 12:40

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri Temiz Okul ve Sağlıklı Okul' sloganıyla yola çıkılan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Denizli'de 140 okula beyaz bayrak sertifikaları törenle verildi.

Haberin Devamı


Pamukkale Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen beyaz bayrak sertifika törenine Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ve sertifika almaya kazanan okulların müdürleri katıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Veli Kılınçarslan, "2006 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle beyaz bayrak uygulaması başladı. 2006 yılından bu yana Denizli'de 31 okul sertifika almıştı. Bugün ise 140 okulumuza sertifika veriyoruz. Son dönemde okullarımızda çok güzel değişimler oldu. Hayat kalitesini artırıcı unsurlar olarak öne çıkan temizlik ve sağlıklı yaşamayı çocuklarımızın alışkanlık edinmesi istiyoruz. Beyaz bayrak alan okullarımız bir üst kademesi olan ‘Beslenme Dostu Okul' sertifikasını da alacağına inanıyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, Denizli'de bin 65 okul olduğunu, beyaz bayrak sertifikası alan okul sayısının 163'e ulaştığını söyleyerek, 130 okulun daha beyaz bayrak almak için sırada beklediğini açıkladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!