Efkan Ala: Sur'un 3'te ikisi PKK'lılardan temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Efkan Ala: Surun 3te ikisi PKKlılardan temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 00:22

AK Parti’nin Afyonkarahisar kampında İçişleri Bakanı Efkan Ala, milletvekillerine “terörle mücadele ve iç güvenlik brifingi” verdi. Ala, hendek operasyonlarında sona yaklaşıldığını, sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğünü, bu nedenle uzun sürdüğünü anlattı. 

Haberin Devamı

‘SİLOPİ BİTMEK ÜZERE, CİZRE’DE YARI ORANDA BAŞARI SAĞLANDI’

Ala, Sur’un üçte ikisinin terör örgütünden temizlendiğini, Silopi’nin bitmek üzere olduğunu, Cizre’de ise yarı oranında bir başarı sağlandığını söyledi. Bölgede giriş çıkışlar kontrol edileceğini, güvenlik ve özgürlük dengesinin sağlanması için her türlü önlem alınacağını belirten Ala, hendeklerin 3-5 güne kadar kapatılabileceğini bildirdi. Haritalar üzerinde operasyon bilgileri aktaran Ala, ihtiyaç duyulan bölgelerde güvenlik merkezleri kurulacağını da bildirdi.

‘HALKIN YARALARINI SARACAKREFORM PAKETİ GELİYOR’

Ala, bazı milletvekillerinden gelen bölgedeki istihbarat eksikliği olup olmadığı, çözüm sürecinde eksiklikler olup olmadığı yönündeki sorular üzerine de, “Çözüm sürecinin faydası, halkın topyekün desteğini engelledi. Bölgeden destek görüyorlar tabi ama büyük oranda halktan destek görmüyorlar. Halkla bütünleşmiş olsalardı işimiz zordu. İşin içinden çıkamazdık” dedi. Halkın uğradığı zararında karşılanacağını belirtildiği toplantıda Ala, tüm toplum kesimlerini içeren kapsamlı bir demokratikleşme paketinin yakında açıklanacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!