E-okul not bilgisi sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-okul not bilgisi sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 10:32

E-okul sistemi nasıl kullanılır? E-okul sistemine giriş için yapılması gerekenler nelerdir? E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır? E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin okuldaki durumunu internet üzerinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Günümüzde, eğitim sistemi içerisinde, birçok işlemi internet üzerinden yapabilirsiniz. E-okul uygulaması da bu işlemler arasında yer almaktadır. E-Okul uygulaması idareciler ve öğretmenler için sisteme girilen bilgiler ile birlikte düzenli bir işlem sistemi işlemektedir. Bu noktada öğrenciler ve veliler hızlı bir şekilde bilgilere ulaşabilmektedir.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) NEDİR?

E okul, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan hizmet sistemidir. Tüm özel veya resmi anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarının kullanması gereken bir yazılımdır.

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin çocuklarının ders başarılarını, sonuçlarını takip edebileceği bilgilendirme yazılımıdır. Online site üzerinden öğrenci bilgilerine ulaşımı sağlar. Veliler tarafından oldukça kullanılan sistem ile eğitim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

E-okul not bilgisi sorgulama


E-OKULA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

- E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
- E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza çıkacak sayfada, ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlayınız.
- Sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını giriniz.
- Son olarak da öğrencinin okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklayınız.
- Daha sonra karşınıza çıkan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı kimlik bilgilerine girerek veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.
- E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili durum bilgilerini,okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLER TAKİP EDEBİLEBİLİR?

E-Okul üzerinden öğrencilerin;
- Devamsızlık durumları
- Yazılı notları
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yılsonu notları
- Haftalık ders programı
- Nakil durumu
- Sınav bilgileri
- Sınıf bilgileri gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.