e-Okul karne notları nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

e-Okul karne notları nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 01:21

Bugün yani 22 Ocak Cuma Türkiye'de milyonlarca öğrenci için karne günü. Öğrenciler ve veliler karne notlarını büyük bir merakla bekliyorlar. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e okul vbs) sayesinde karne almadan önce karne notlarını öğrenmek mümkün. Peki; e-okul ile karne notları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

2015 2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün bitiyor ve milyonlarca öğrenci karnelerini alarak yarıyıl sömestr tatiline giriyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı hem öğrencilerin hem de velilerin merakla bekledikleri karne notlarını E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıkladı.

Peki; e-okul üzerinden karne notları nasıl bakılır?, Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar..

e-Okul karne notları nasıl öğrenilir

E OKUL KARNE NOTLARI BİLGİSAYARDAN NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Okul karne notlarını bilgisayarı üzerinden öğrenmek isteyenlerin 'e-okul.meb.gov.tr' internet sitesinden öğrencinin T.C. Kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne notları öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

e-Okul karne notları nasıl öğrenilir

E OKUL KARNE NOTLARI E-OKUL MOBİL UYGULAMASI İLE NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Okul karne notlarını cep telefonu üzerinden öğrenmek isteyen öğrenciler ile velilerin, aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşacakları e-Okul VBS Android ve e-Okul VBS iOS mobil uygulamalarını indirmeleri gerekiyor. Ardından öğrencinin T.C. Kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girerek giriş yapmalıdırlar. Sonrasında ise ilk dönem karne notları öğrenilebiliyor.

E OKUL'DAN NELER ÖĞRENİLEBİLİYOR?

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler; nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık bilgileri, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (teşekkür, takdir vb.), haftalık ders programları, e-karne notları, şube yazılı ortalaması, duyurular, okunan kitaplar ve daha bir çok veri öğrenilebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!