e-Okul karne notları nasıl sorgulanır? e-Okul VBS'ye nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Okul karne notları nasıl sorgulanır e-Okul VBSye nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 15:59

Veli, öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişimin daha güçlü kılınması hedefleyen e-Okul sisteminde karne notları birkaç dakika içerisinde öğrenilebiliyor. e-Okul karne notları nasıl sorgulanır? E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı olarak hizmet veren ve geliştirilen e-Okul sistemi, öğrencilerin dünya standartlarına eşit seviyede eğitim alabilmesi için uygulamaya kondu. Öğrenciler ve aileler tarafından sıkça kullanılan bu sistem sayesinde online olarak evden, işten ya da herhangi bir yerden okula gitmenize gerek kalmadan dakikalar içerisinde öğrenci hakkında bilgi alınmasını sağlıyor.

Öğrencileri, öğretmenleri ve velileri yakından ilgilendiren e-Okul sistemi ile devamsızlık sayısı, yazılı-sözlü notları, karne ortalamalarına, haftalık ders programına, TEOG sonuçlarına ulaşılabiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlayan e-Okul sistemine giriş yapmak oldukça basit. e-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapılması gerekiyor. Uygulamaya girdikten sonra açılan menünün üst bölümünde bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrenciye ait bilgiler giriliyor. Bu bölümün doldurulması için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra ekrandaki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılıyor. Böylece sisteme giriş sağlanıyor.

Haberin Devamı

Mobilden ya da webden giriş yapılabilen e-okul veli bilgilendirme sistemi  içerisinde, öğrencinin; not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav tarihleri, sözlü notları, sınav sonuçları, başarı belgesi (takdirname belgesi, teşekkür belgesi, onur belgesi), şube ortalaması sorumluluk\ortalama yükseltme puanları, nakil durumu, anadolu meslek programı yerleştirme sonuçları, anadolu teknik programı yerleştirme sonuçları, pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgileri, pansiyon izin bilgileri gibi en güncel eğitim bilgileri bulunuyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN. 

BAKMADAN GEÇME!