e-Bordro maaş nasıl sorgulanır?

Güncelleme Tarihi:

e-Bordro maaş nasıl sorgulanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 13:13

Kamu personellerinin maaş hareketleri ve kesintilerinin yer aldığı maaş bordrosunu internet üzerinden kolayca görüntüleyebilmesine imkan sağlayan Maliye Bakanlığı, e-Devlet sistemindeki e-Bordro uygulaması ile maaş bordrolarını pratik bir şekilde inceleme olanağı sunuyor. e-Bordro maaş nasıl sorgulanır? e-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Online maaş bordrosu uygulamasını devreye sokan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, e-Bordro uygulamasını faaliyete geçirdi. İlk dönemlerde Bakanlığın web sayfasında hizmet veren e-Bordro, Eylül 2015 tarihinden itibaren e-Devlet sistemine kaydırıldı. Memur maaşlarının tüm ayrıntılarının yer aldığı e-Bordro, şimdilerde turkiye.gov.tr adresinden daha güvenli online işlem imkanı sunuyor. e-Devlet sistemi üzerinden maaş bordrolarına kolayca erişen kamu personelleri, sistemde kimlik doğrulaması yaparak, maaş sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor.

e-Bordro maaş nasıl sorgulanır

MAAŞ BORDRONUZU E-DEVLETTEN SORGULAYIN!

e-Devlet üzerinde Maliye Bakanlığı başlığı altında bulunan e-bordro uygulama ekranına ulaşmak için ulaşabilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizle öncelikle portala giriş yapmanız gerekiyor. Kamu personelleri kimlik doğrulaması işlemlerini, e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında  bulunan 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ise e-Devlet şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı yöntemlerinden herhangi birisi kullanılarak e-Bordro sorgulaması yapılabiliyor.  Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler sayfasındaki Maliye Bakanlığı’nın alt seçeneklerinden e-Bordro hizmetini seçerek sorgulama ekranına ulaşabiliyor. Bu uygulama ekranında kamu personelleri en güncel aya ait olan maaş bordrosunu görüntüleyebildiği gibi geçmiş dönemlere ait olan bordrolarını da erişebiliyor. Dolayısıyla e-bordro uygulamasında maaş bordrosu görüntüleyebilmek için istenen yıl ve ay seçiminin yapılması gerekiyor. Haberimizin sonunda yer alan bağlantı vasıtasıyla e-Bordro maaş sorgulamalarınızı yapabilirsiniz .

E-BORDRO NEDİR?

e—Bordro, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen maaş hesaplaması yapılan 657’ye tabi kamu personellerinin faydalanabildiği digital ortamda bordro görüntüleme hizmetine deniyor. Kamu personeli olarak çalışan memurlar e-bordro sistemi sayesinde geçmiş maaşlarının detaylarını excell formatında görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Görüntülenen bordrolarında memurlar, kendi ünvanlarına, hizmet sınıfı hakkında bilgiye, kadro durum bilgilerine ve buna benzer özlük bilgilerine erişebiliyor. e-Bordro hizmeti, elektronik ortamda kamu personelinin sadece maaşları hakkında bilgilendirme amacı güdüyor.

e-Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN!

BAKMADAN GEÇME!