GeriSeyahat Dünyanın en lüks otobüsü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en lüks otobüsü

Dünyanın en lüks otobüsü

Amerikalı bir şirket 2.5 milyon dolara müşterilerinin isteği doğrultusunda dünyanın en lüks otobüsünü üretti. Her detayında kusursuz işçilik ve kaliteli malzemenin öne çıktığı otobüs isteğe bağlı olarak üretilecek.

AMERİKALI Featherlite Luxury şirketi, dünyanın en lüks ve en pahalı otobüsünü üretti. Vantare Platinum Plus adındaki model bugüne kadar üretilen en pahalı otobüs olma özelliğini taşıyor. Her detayında kusursuz işçiliğin göze çarptığı bu lüks otobüsün Amerika fiyatı tam 2.5 milyon dolar. Otobüsün iç dizaynında, üretici markanın birçok müşterisinin fikri bulunuyor. Otobüsün merdivenlerine adım atıldığında bile lüksü hissetmek mümkün. Tamamen elde yapılmış cam ile süslenen basamakların kenarlarında bakır kaplamalar kullanılmış.

İTALYAN VE AFRİKALI MALZEME

Aracın tavanı parlak İtalyan deri ile kaplanırken, sürücü bölümünde direksiyon simidi ve konsol, vernikli Afrika ahşabı ile süslenmiş. Ön konsolda trafik ve hava durumu hakkında bilgi veren bir de GPS cihazı bulunuyor.

İç mekanda ise İtalyan dizaynına sahip ve elektrikli katlanabilen sırtlığı bulunan bir kanepe bulunuyor. Aracın özel içki barı çok özel bir ahşap ile kaplanmış ve üstü de küçük kristal parçaları ile süslenmiş. Özel yapım çalışma masası, bazı bölümlerinde kullanılan süet deri ile daha lüks görünürken; bir diz üstü bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcı da masada kendisine yer bulmuş.

LAMBALAR SWAROVSKI

Aracın mutfak, salon ve koridor bölümlerinde özel yapım bakır kaplamalar kullanılmış. Tavanda bulunan okuma ve aydınlatma lambalarında ise Swarovski kristallerinden yardım alınmış. Özel hazırlanan mutfak şeflerin işlerini kolaylaştıracak nitelikte.

Özel mutfak dekorasyonu sayesinde içeride çiftlik evi havası yaratılmış. Miele tarafından yapılmış kahve makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı ve çöp öğütücü de dünyanın en lüks otobüsünün mutfağında yer alıyor. Sofra takımı Güney Afrika'da tamamen el işçiliği ile yapılmış. Kabartılmış camlı şarap bardakları kristal ile süslenmiş.

KRAL YATAĞI BİLE VAR

Yatak odasında ayak ucunda plazma tv olan büyük bir kral yatağı bulunuyor. Yatak başlığında, ayna ve Schonbek kristalleri antik bronza gömülü bir şekilde kullanılmış. Yatak odasının duvarları Avrupa stilinde boyanırken, banyo takımı Fransa'dan seçilmiş. Ayrıca duştan çıkınca spa havlusu ile kurulanıyorsunuz. Buzlu camdan yapılmış özel bir lavabonun da bulunduğu banyoda klozetler bile sedir ile kaplanmış. Klozetin tam karşısındaki aynanın içinde gömülmüş gizli plazma TV ile istediğiniz televizyon programını izlemek mümkün. Bu lüksün bedeli ise tam 2.5 milyon dolar.
False