GeriSeyahat Dünyanın en iyi spasında üç gece
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en iyi spasında üç gece

Dünyanın en iyi spasında üç gece

Müdavimleri arasında Vladimir Putin, Barack Obama, Madonna, Naomi Campbell ve Kylie Minogue’un olduğu, Conde Nast Traveller tarafından yılın en iyi spa’sı seçilen İspanya’daki Sha Wellness Clinic’te üç gün geçirdim. İşte spa merkezi izlenimlerim...

Bir spa otelinden beklentiniz nedir? Şahsen bu konularda ‘karşının taksisi’ olduğumdan spa anlayışım şu şekildeydi: Huzur verici müzikler, aromatik yağlarla bezeli rahatlatıcı masajlar, sauna ve havuzda kalan stresi atma, üstüne de bitki çayı… Tüm yılın yorgunluğunun faturasının sırtıma çöktüğü bu günlerde, el yükselttim ve bunlardan daha fazlasını bulacağım bir spa oteli arayışına girdim. Kararlıydım, işin en iyisi neredeyse adresim o olacaktı. Arşivleri tararken şarkıcı Kylie Minogue ile ilgili bir haber dikkatimi çekti.

Avustralyalı şarkıcı, iddiaya göre İspanya Altea’da bulunan Sha Wellness Clinic’e gitmiş ve iki hafta içerisinde 10 yaş gençleşip geri dönmüş. “İşte aradığım bu” diyerek, İspanya’nın yolunu tuttum. Sadece 3 günlük iznim vardı- e 10 olmasa da 3, bilemediniz 2,5 yaş gençleşirdim bu hesaba göre. Hiç yoktan iyidir.

Dünyanın en iyi spasında üç gece

İspanya’nın ünlü tapas restoranlarının sıralandığı Albir Plajı’nı arkamızda bırakarak, kıvrıla kıvrıla tepelere çıktık. İlk izlenimim: Burası beş farklı binanın köprüler ve havuzlarla birleştirdiği bir mimarı harikası. Biraz ilerledikten sonra Mumlarla donatılmış devasa havuzlar ve de beach-club’ları andıran cabanalarla çevrili bir alan karşıladı beni.

Hava buz: “Hay bin kunduz, ilkbaharda gelsem buraları celebrity dolu olurdu, bir-iki haber çıkardı” diye hayıflandım. Neyse, başka bahara diyerek odamın yolunu tuttum. Orada beni bekleyen bir not:7.30’da doktorla randevum vardı. “Doktor niye ki?” diye düşündüm ama herhalde kilo- yağ oranı sayımları gibi işlerle uğraşacaktım.

Dünyanın en iyi spasında üç gece


Ama işler pek umduğum gitmedi. Birbirinden farklı 4 doktorla görüştüm. Nedeni: bu merkezin iddiası hem ruhsal hem de bedensel açıdan yenilenmeyi sağlamak. Bu yüzden yeme alışkanlıklarınızdan uyku düzeninize, ters giden herşeyi resetleyen uygulamaları var. Uzak doğu tedavi yöntemleri modern tıpla birleştirildiği için her doktorun tedavi biçimi farklıydu. Kimi kulaklarıma göz bebeklerime bakarak rahatsızlıklarımı şaşmaksızın bildi, kimi kan testleri yaptı.

Sonuçta fikir birliğiyle tamamen benim ihtiyaçlarıma hizmet eden ve oldukça yoğun bir tedavi listesi ortaya çıktı. Su altı masajından, yemek kurslarına, yogadan beyin dalgası sayımına aklınıza gelebilecek türlü türlü şey… Afallamış bakarken “Buradan beklentiniz nedir?” sorusuyla karşılaştım. “Kilo vermek.” Listeye bir not düşüldü. “Kushi diyeti yapacak.” Böylelikle Sha maceram başladı.

Dünyanın en iyi spasında üç gece

Merkezde yoga, tai- chi, fizyoterapi, reiki gibi aktivitelerin yapıldığı stüdyolar ayrı, cilt bakımı ve terapilerin uygulandığı alanlar farklı. Toplam 80 farklı tedavi ve terapi alanı var. İlk gün terapilerin yapıldığı Occident ve Orient bölümleri arasında mekik dokudum. Su altı masajı, akapunktur ve bedeni verdiği dalgalarla 4 seansta bir beden incelten ‘İndiba’ adlı makineyle olan ve her biri 55 dakika süren maceralarımdan sonra sıra yemeğe geldi. Bu noktayı çok merak ediyordum, çünkü mekânın mutfağı gastronomi dünyasında bir dönem sansasyon yarattıktan sonra kapanan El Bulli’nin şeflerinden birine ait. Mekân tamamen makrobiyotik beslenmeye odaklanmış.

Dünyanın en iyi spasında üç gece

Şık restoranda bornozlarıyla yemek yiyenlere baktım: çok sofistike tabaklar var. Garson gelerek yanımdakileri üç menü uzattı: Sha, Biolife ve Kushi. Ancak bana sadece tek menü geldi. Ve o an acı gerçekle karşılaştım: “Kilo vermek istiyorum” dediğim için günde 700 kalori içeren Kushi diyetindeymişim. Gelsin Miso çorbaları, gitsin pancarlı humuslar. Porsiyonlar, avuç içi kıvamından hallice. Diğer iki rejim de 1000 ve 1500 kalorlik. Yanımdakiler üç-dört tabaklık menüleri götürürken kahrolsam da, itiraf ediyorum aç kalkmadım.

İkinci gün ilk yoga deneyimim ve sağlıklı yemek pişirme kurslarından sonra, cilt bakımında sıra... Astronotlara yapılan ve yüzdeki tüm ödemi atan maske uygulandı. Burada özellikle cit bakımı, incelme ve gençleşme adına çok farklı terapiler var. Örneğin üç dakika içerisinde bedende yenileme sağlayan, buzdolabını andıran bir alet ilgimi çekti. Seansı 90 euro. Doktor kontrolleri ve dört farklı terapi paket fiyata dahil ama ekstra tedaviler isterseniz pamuk eller cebe. Fiyatlar ise 90 Euro’dan başlıyor, 3 bin Euro’ya kadar uzanıyor. 3 bin euroluk tedaviyi sorduğumda bir seansta iki beden incelten bir ödem atıcı alet olduğunu öğrendim.

Dünyanın en iyi spasında üç gece

İş sadece muhtelif yerlerde tedaviyle bitmiyor. Yakında bulunan ormanda ve deniz fenerine yürüyüş, Nordik yürümeler, toplu yoga dersleri, jakuzi, sauna derken gün bir şekilde geçiyor. Eğer hafıza konusunda problemleriniz varsa, onun için de farklı egzersizler ve tedaviler var. Geçen sene burada iki hafta geçiren Putin’in hangilerini uyguladığını soruyorum ama ser verip sır vermiyorlar. Aldığım cevap: “En önem verdiğimiz konu müşterilerimizin kendini her anlamda rahatlamış hissetmesi. “

Sonuçlara gelirsek: Evet, üç günde üç kilo verdim. Cildimin de daha parlak göründüğünü söylüyorlar. Ama üç günlük tedavi sanırım yeterli değil. Zaten burada önerilen, 7 ile 14 gün arası değişiyor. Fiyatlar 7 gün için 2.450 Euro, 14 gün içinse 3.950 Euro. Biraz pahalı ama ‘sonradan gelen’ gençliğin de bir fiyatı var.

Dünyanın en iyi spasında üç gece

False