GeriSeyahat Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi

Uzakdoğu’nun mistik havası, Avrupa’nın en çok tercih edilen merkezleri... Özel yoga ve detoks programları ya da birbirinden farklı çok sayıda sağlık ve güzellik paketleri... Sizin için dünyada en çok tercih edilen tesisleri ‘SPA & Wellness’ dergisinin katkılarıyla belirledik.

1-Yeryüzündeki cennet

Tayland / Chiva Som,  Hua Hin

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Deniz kenarında tropikal bahçelerden oluşan yedi hektarlık bir alana kurulan Chiva Som, yirmi yıldır hem detoks ve masaj hem de fitness ve sağlıklı beslenmeyle beraber vücut geliştirmek isteyenlerin öncelikli tercihi. Bangkok’a 185 kilometre uzaklıkta Hua Hin şehrindeki  tesisin körfez manzaralı toplam 58 odası var. Ayrıca Chiva Som’a özgü SPA sisteminde, kadın ve erkek misafirler için ayrılmış sauna, 70 bakım odası bulunuyor. 7 gecelik ‘flexible fitness’ paketi konaklama ve birçok aktivite dahil 5.200 Euro (chivasom.com).

 

2-Ruhsal keşif ve canlanma

Endonezya / Como Shambhala Estate, Bali

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Alanında uzman yoga eğitmenleri, ayurveda terapistleri ve diyetisyenlerin bulunduğu bir merkez.  Ubud yakınlarında. Masaj terapileri ve güzellik uygulamalarıyla ün kazanmış.  Doğa yürüyüşü ve dağ tırmanışlarına da uygun. 7 gecelik ‘cleansing detox’ paketi 4.350 Euro (comoshambhala.com.bz).

 

3-Yoganın anavatanı

Hindistan / Ananda Spa, Himalayalar

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Himalayalar’da yoganın doğduğu Haridwar ve Rishikesh gibi şehirlerin yakınında yer alıyor. Ganj Nehri manzarasına sahip. Ayurveda, yoga ve vedanta gibi sağlık uygulamalarını birleştiriyor. 7 gecelik ‘Ananda detox’ paketi 4.890 Euro (anandaspa.com).

 

4-Meditasyon ve ruhsal denge

Tayland / Kamalaya, Koh Samui

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Koh Samui Adası’nda, ırmaklarla çevrili tropikal bitki örtüsüyle kaplı büyüleyici bir lagün üzerinde bulunuyor. Yoga, sağlıklı yaşam, duygusal denge, fitness ve kilo kontrolü gibi programları da olan merkezin 7 gecelik ‘relax&renew’ paketi  2.500 Euro (kamalaya.com).

 

5-Yoga merkezi

Hindistan/ Shreyas Yoga Retreat, Bangalor

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


25 dönümlük bir yeşil alana kurulu. Yogayı hayatlarının bir parçası haline getirmek isteyen kişilere uzmanlar ve terapistler eşliğinde seanslar düzenleyen merkezin 20 kişilik kapasitesi var. 7gecelik ‘yoga retreat’ paketi 2.612 Euro (shreyasretreat.com).

 

6-Yogayla içsel yolculuk

Hindistan SwaSwara, Karnataka

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


 

Yeryüzündeki en zengin ‘wellness’ merkezi. Ruhunu ve zihnini yeniden yapılandırmak için yeni bir hayat planına ihtiyacı olanların tercihi. Goa’dan 3 saat uzakta. Pirinç tarlaları ve hindistancevizi ağaçları arasında.  7 gecelik ‘yoga&ayurveda’ paketi 1.535 Euro (swaswara.com).

 

7-Detoksla gelen sağlık

İspanya Sha Wellness ClInIc, AlIcante

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Akdeniz kıyısında, Sierra Helada Doğal Parkı’nın yanında bulunuyor. Avrupa’nın en çok tercih edilen sağlık ve güzellik merkezlerinden biri.  ‘Macrobiotic’ beslenme tekniğini benimseyen dünyadaki ilk sağlık merkezi.  yedi gecelik ‘sha essence’ paketi 2.150 Euro(shawellnessclinic.com).

 

8-Lavantalar arasında

Fransa / La Reserve De BeaulIeu, BeaulIeu-sur-Mer

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


St. Tropez’de lavanta tarlaları ve çam ağaçları arasında bambaşka bir dünyada yenilenmek isteyenler için en ideal merkezlerden biri. Kişiye özel program, masaj ve yemekler dahil yedi gecelik ‘healthy ageing’ paketi 6.700 Euro (reservebeaulieu.fr).

 

9-Turkuvaz deniz, beyaz kumsal

MaurItus ShantI MaurIce, RIvIere des Galets

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi

 Güney Mauritus’un turkuvaz denizi ve bembeyaz kumsallarına açılan sıradağlarının arasında, tropikal bahçelerin çevresine kurulan merkezde 25 ayrı bakım ve terapi odası var. 7 gecelik ‘renewed you’ paketi 1.045 Euro (shantimaurice.com).

 

10-Fiziksel yenilenme seansları

İtalya Lefay Resort, Garda Gölü

Dünyanın en iyi 10 SPA merkezi


Garda Gölü manzarasına sahip. Zeytin ağaçları arasında. Klasik Çin tedavi yöntemleri ile bilimsel araştırmaları harmanlıyor. Stres yönetimi, güzellik ve sağlık alanında etkili bir öğrenme süreci sunuyor. 5 gecelik ‘fitness’ paketi 1.900 Euro (lefayresorts.com).

 

False