Zelenski'den flaş Rusya iddiası: Gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah haline getirmeye devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Zelenskiden flaş Rusya iddiası: Gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah haline getirmeye devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 13:02

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün başkent Kiev’de düzenlenen ‘Ukrayna’dan Tahıl’ adlı toplantıda konuştu. Zelenski, “Rusya gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah olarak kullanmaya devam edecektir. Halihazırda 40'a yakın ülke ve uluslararası kuruluşu bir araya getiren ‘Ukrayna'dan Tahıl’, gıda kıtlığından en çok muzdarip olan ülkelere yardım ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen ‘Ukrayna’dan Tahıl’ toplantısına, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset ve Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte bizzat katıldı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Guatemala Cumhurbaşkanı Alejandro Giammattei, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise video konferans yoluyla toplantıya uzaktan bağlandı.

Toplantıda konuşma yapan Zelenski, “Ukrayna gücünü ya da özgürlüğünü kaybetmeyecek ve terörün yenilmesi gerektiği yönündeki küresel mutabakatı savunacaktır. Ukrayna limanlarının bir kez daha küresel gıda güvenliği ve ihracatımız için çalışabilmesi amacıyla Karadeniz'e güvenliği geri getirmeyi başaran tüm Ukraynalılarla gurur duyuyorum. Rusya gıda kıtlığını kullanmaya ve açlığı silah olarak kullanmaya devam edecektir. Halihazırda 40'a yakın ülke ve uluslararası kuruluşu bir araya getiren ‘Ukrayna'dan Tahıl’, gıda kıtlığından en çok muzdarip olan ülkelere yardım ediyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!