Zelenski müzakere şartlarını güncelledi

Güncelleme Tarihi:

Zelenski müzakere şartlarını güncelledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 07:00

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile anlaşma koşullarında değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Ukraynalı lider, Amerikan CBS’ye verdiği röportajda Moskova ile Kiev arasındaki müzakerelerin, Ukrayna’nın 1991 sınırlarına ulaşmadan başlayabileceğini ilk kez dillendirdi.

GERİ ADIM MI ATIYOR

Şubat 2022’den sonra Ukrayna’nın kaybettiği toprakların kontrolünü yeniden kazanması durumunda, Kiev’e destek verme konusunda şüphe duyan ülkelerin Rusya’yı desteklemeyi bırakabileceğine inandığını ve bunun da Moskova’yı müzakere masasına iteceğini ifade etti. Zelenski daha önce Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’ı da geri alma ve 1991 sınırlarına geri dönme hedefinde ısrar ediyordu. Zelenski öncelikle 2022 sonbaharında Rusya’nın sözde referandum yaparak ilhakını açıkladığı Ukrayna’nın Donetsk, Luganks, Zaporojye ve Herson’u geri kazanmak olduğu değerlendiriliyor. Öte yandan Washington Post’tan David Ignatius’a da konuşan Zelenski, cephe hattından geri çekilmemenin yollarını aradıklarını söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA’DAN YANIT GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Sputnik’e yaptığı açıklamada “Özel operasyon başladığından bu yana jeopolitik gerçeklik değişti, Rusya ve Ukrayna’nın sınırları değişti ve herkes Rusya’nın dört yeni bölgesi olduğu gerçeğini hesaba katmak zorunda kalacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!