Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük! Hollanda'dan Kiev'e iyi haber...

Güncelleme Tarihi:

Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük Hollandadan Kieve iyi haber...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 11:34

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya ait 3 savaş uçağının güneyde Herson bölgesinde düşürüldüğünü duyurdu. Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren ise Ukrayna’ya 18 adet F-16 tipi savaş uçağı gönderme hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, düşürülen Rus uçaklarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgemiz üzerinde üç Rus uçağını düşürdükleri için savaşçılarımıza minnettarım. Bu, Hava Kuvvetlerimizin, özellikle de Odesa Uçaksavar Topçu Tugayının eylemlerinin sonucudur. Teşekkürler, savaşçılar. Her Rus pilot bilmelidir ki her Rus katil cevabımızı alacak ve hiçbiri adaletten kaçamayacaktır” dedi.

Zelenski duyurdu: 3 Rus savaş uçağını düşürdük Hollandadan Kieve iyi haber...

HOLLANDI: UKRAYNA'YA F-16 GÖNDERECEĞİZ

Öte yandan Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, Hollanda Temsilciler Meclisi’nde yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya 18 adet F-16 tipi savaş uçağı gönderme hazırlığı içinde olduklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Hollanda Savunma Bakanı Ollongren, yaptığı açıklamada, “F-16'lar sayesinde Ukrayna Rus saldırılarına karşı kendini daha iyi savunabilir. Bu son derece önemli çünkü devam eden Rus saldırganlığı durdurulamaz gibi görünüyor. Bu nedenle Ukrayna'ya desteğimizi hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!