Yurt dışı oylarına çok güvenmeyin

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışı oylarına çok güvenmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 10:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Hükümet yurtdışı oylarına güvenmesin, sürpriz yaşayabilir. Gurbetçilerimiz hükümetin sırf Türkiye’de oylarını arttırmak için izlediği gerilim politikasından son derece rahatsız” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Sultangazi Sultançiftliği Merkez Cami önündeki meydanda CHP İlçe Başkanlığının organizasyonunda dağıtılan “Hayır Pilavı” etkinliğine katılan Yasemin Öney Cankurtaran, vatandaşlarla sohbet etti, evet çadırını ziyaret ederek oradaki görevlilere başarılar diledi. Kepçeyle yurttaşlara pilav dağıtan Cankurtaran, yurt dışında kullanılan oylara da değindi.
“Orada işler yandaş medyanın anlattığı gibi değil” diyen Cankurtaran, şöyle dedi: “AK Parti yetkililerinin sorumsuz açıklamalarından sonra Alman dostlarının kendilerine karşı temkinli ve soğuk davranışlarından huzursuz olmuşlar. Türkiye’de toplumu geren AK Parti’nin gerilim politikası gurbetçilerle Alman komşularının da arasını açtı. Bu nedenle hükümet ‘Ortalığı gerdik, kesin patlama yaparız’ diyerek yurtdışı oylarına güvenmesin, sürpriz yaşayabilir. Gurbetçilerimiz hükümetin sırf Türkiye’de oylarını arttırmak için izlediği gerilim politikasından son derece rahatsız. Gurbetçilerimizden sağlam bir, ‘gerilime hayır’ cevabını alacaklar.”

BAKMADAN GEÇME!