Yunan Maria meğerse Rus ajanıymış

Güncelleme Tarihi:

Yunan Maria meğerse Rus ajanıymış
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2023 07:00

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Pangrati semtinde bir dairede kalan, el işi ve örgü satan bir dükkânın sahibi olan ve amatör fotoğrafçılık yapan Yunan vatandaşı Maria Tsalla’nın (32), gerçekte Rus casusu İrina Aleksandra Smireva olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) açıklamasında, “Ülkede, yabancı servislerin sızmaları ve faaliyetleri ile ilgili olarak yürütülen takipte, 2018’den beri Yunan vatandaşı olan Maria T.’nin gerçekte yabancı ülke vatandaşı İrina A.S. olduğu ortaya çıktı” denildi. 4 Ocak’ta Rusya’ya giden ve bir daha dönmeyen İrina için şu iddialar ortaya atıldı:

‘İLLEGALLER’ ŞEBEKESİ

- Sahte pasaportla 2017’de Yunanistan’a geldi. Yunan asıllı olduğunu söyledi. 1991’de doğduktan kısa bir süre sonra ölen bir bebeğin kimlik verilerini kullanarak, sahte belgeler tanzim edip 2018’de Yunan vatandaşı oldu. Yunanca öğrendi, sevgilisi de Yunan’dı.

Yunan Maria meğerse Rus ajanıymış

Haberin Devamı

- “İllegaller” (Yasa dışılar) adı ile bilinen Rus casusluk şebekesi üyesi idi. Söz konusu şebeke, 2002’de Hollanda, Norveç, Slovenya, İtalya’da çökertildi.

- “İllegaller” gönderildikleri ülkelerde, yeni kimliklerle yeni bir hayata başlıyor, edindikleri istihbaratı, Moskova’ya aktarıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!