Yingluck Senato'da yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Yingluck Senatoda yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 16:11

Tayland'da Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, eski Başbakan Yingluck Şinavatra'nın görevini ihmal ettiğine ve Senato'da yargılanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Anayasa uyarınca bağımsız bir kurum olarak hizmet veren Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, hükümetin devlet pirinç üretimini destekleme programında yapılan yolsuzlukları önlemek için harekete geçmeyen Yingluck'ın görevini ihmal ettiğine hükmetti.

Dün de Anayasa Mahkemesi tarafından yetkisini kötüye kullanmaktan suçlu bulunarak görevinden alınan Yinglak, önümüzdeki günlerde muhalefetteki Demokrat Parti'nin çoğunlukta olduğu Senato'da yargılanacak.

Yingluck'ın Puea Thai (Taylandlılar İçin) Partisi, 2011'de iktidara geldikten sonra pirinç üreticileri için destek programı uygulamaya başlamıştı. Programa göre hükümet, piyasa değerinin iki katını vererek pirinci doğrudan üreticisinden alıyor. Önce üreticiden büyük övgü alan program, zaman içinde milyarlarca avroluk zarara neden olmuştu. Programdaki yolsuzluğun farkında olmasına karşın önlemek için hiçbir şey yapmamakla suçlanan Yingluck, hakkındaki suçlamalı reddetmişti.

Haberin Devamı

Yingluck'ı, 2006'da darbeyle devrilen, sürgündeki ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kuklası olmakla suçlayan halk, Taksin'in ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından ayaklanmıştı.

Yingluck, çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan siyasi krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat'ta erken seçime gitmişti. Anayasa Mahkemesi, muhalefet partilerinin boykot ettiği seçimi geçersiz saymıştı.

BAKMADAN GEÇME!