Yerel seçimleri, genel seçimlerle birleştirelim

Güncelleme Tarihi:

Yerel seçimleri, genel seçimlerle birleştirelim
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 13:12

Almanya’nın Duisburg Anakent Belediye Başkanı SPD’li Sören Link, sürpriz basın toplantısı düzenleyip, yerel seçimlerin öne alınmasını, 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlerle birleştirilmesini önerdi.

Haberin Devamı

BAŞKAN Sören Link, normal şartlarda 2018 yılında yapılacak belediye başkanlığı seçiminin öne çekilerek Federal Meclis seçimleriyle birlikte yapılmasını önerdi. Görev süresi dolmadan görevi bırakabileceğinin sinyalini veren Link, yerel seçimlerde seçime katılımın düşük ve masraflı olmasını, bu önerisine gerekçe gösterdi. Duisburg’un yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkati çeken ve 2018 yılında yapılacak belediye başkanlığı seçiminin 500 bin euroyu bulacağını belirten Link, bu paranın yatırım olarak sosyal alanlara harcanmasından yana olduğunu belirtti. Yerel seçimlerde sandığa giden seçmen sayısının düşük olmasına değinen Link, belediye başkanlığı seçiminin genel seçimlerle birleştirilmesi durumunda katılım oranını yüksek olacağını savundu. Belediye başkanlığı seçiminin önen çekilmesinin yasal olup olmadığını soruşturduğunu ve bunun mümkün olduğunu belirten Sören Link, seçimin 24 Eylül’e çekilmesi durumunda tekrar aday olacağını ve seçilirse Duisburg için hizmetlerine devam edeceğini açıkladı.
2010 Yılında gerçekleşen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan ‘Aşk Geçidi’ (Loveparade) festivalinde faciasın sorumlusu olarak görülen CDU’lu Adolf Sauerland’ın halk oylaması ile görevinden uzaklaştırılmasının ardından yapılan seçimler sonrası SPD’li Sören Link , 1 Temmuz 2012 tarihinde Duisburg Anakent Belediye Başkanı seçilmişti.

BAKMADAN GEÇME!