Yeğen Nazarbayev’in 230 milyon dolarlık mücevherine el kondu

Güncelleme Tarihi:

Yeğen Nazarbayev’in 230 milyon dolarlık mücevherine el kondu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2022 07:00

Kazakistan’ın eski lideri Nursultan Nazarbayev’in yeğeni Kayrat Satibaldi hakkındaki bir soruşturmada 230 milyon dolar (yaklaşık 4.3 milyar TL) değerinde mücevhere el konduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Kazakistan’ın ulusal telekomünikasyon şirketi olan Kazakhtelecom’dan zimmetine para geçirmekle ve devlet güvenliğini tehdit eden faaliyetlerde bulunmakla suçlanan Satibaldi, geçen mart ayında tutuklanmış, eylül ayında ise 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

BÜTÇEYE AKTARILACAK

Kazakistan Yolsuzlukla Mücadele Dairesi’nden yapılan açıklamada Satibaldi’nin yurt dışında yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımın da yakın bir tarihte Kazakistan bütçesine aktarılacağı belirtildi.

Bu yıl başında Kazakistan’da artan gaz fiyatlarının tetiklediği halk protestoları yaşanmış, daha sonra olaylar büyüyerek yolsuzluk ve ekonomik eşitsizlik gösterilerine dönüşmüştü. Olayların ardından ülkeyi 1991-2019 arasında yöneten Nazarbayev kadroları tasfiye edilmeye başlamıştı. Kayrat Satibaldi, Nursultan Nazarbayev’in ailesinden tutuklanan ilk isim olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!