Yarın dönüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yarın dönüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 20:36

TÜRKİYE-Avrupa Birliği (AB) arasında 18 Mart’ta sağlanan anlaşma çerçevesinde, yaklaşık 250 göçmen yarın Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan İzmir’in Dikili ilçesine nakledilecek.

Haberin Devamı

Yarından çarşamba akşamına kadar Midilli’den Türkiye’ye gönderilecek göçmen sayısı yaklaşık 750 olarak belirlendi.

Ayrıca, yarın Sakız Adası’ndan da Dikili’ye göçmen kafilesi gönderileceği öğrenildi. Bu şekilde, AB ile anlaşmada öngörülen Türkiye’nin göçmen ve mültecileri geri kabul süreci de resmen başlamış olacak.

Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, ilk göçmen kafileleri için Yunanistan, Türkiye ve FRONTEX (AB Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı) arasındaki görüşmeler dün tamamlandı.

Son anda da olsa uygulamaya konan planın ana hatları şöyle: 

FRONTEX, göçmenlerin Midilli’den Dikili’ye nakledilmeleri için Türk şirketleri “Jalemtur” ve “Turyol” ile anlaştı.
Göçmenler “Nazlı Jale” ve “Lesvos” gemileri ile Dikili’ye götürülecek.

Haberin Devamı

DENİZE ATLAMASINLAR DİYE...

Her göçmene bir FRONTEX memuru refakat edecek. Bu tedbir, göçmenlerin yolculuk sırasında gemilerden denize atlamamaları için gerekli görüldü.
Büyük bölümü Pakistanlı, Afgan ve Faslı göçmenlerin gerek Midilli’deki Geçici Barındırma Merkezleri’nden otobüslerle limana getirilmelerinde, gerekse gemilerle Dikili’ye nakledilmelerinde görev yapacak FRONTEX güvenlik gücü dün adaya gelmeye başladı.

TÜRKİYE’YE GELMEMEK İÇİN KAÇTILAR

TÜRKİYE’ye dönmek istemeyen 500’den fazla göçmen, tel örgüleri yıkarak Sakız Adası’ndaki Geçici Barındırma Merkezi’nden kaçtı. Limanda toplanan göçmenler gemi ile Atina’ya gitmek istediler. Sakız Liman Müdürlüğü, göçmen ve mültecilerin gemilerine binmelerini önlemek için, normal seferlerin adanın başka küçük bir limanından yapılmasını kararlaştırdı.

ALMANYA  600 BİN GÖÇMEN ALACAK

ALMANYA, AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma uyarınca ilk etapta Türkiye’den bin 600 sığınmacı alacak. Welt am Sonntag gazetesinin konuya ilişkin sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanlığı, ihtiyaç durumunda 13 bin 500 sığınmacı için daha hazırlıkların tamamladığını duyurdu. Habere göre, Almanya yarından itibaren ilk sığınmacıları kabul etmeye başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!