Yardım seferberliği sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yardım seferberliği sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 07:00

6 Şubat’ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yardımlar devam ediyor.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye destekler gelmeye devam ediyor.

PAKİSTAN’DAN KIŞLIK ÇADIR YARDIMI

Pakistan Afet Yönetim Otoritesi, 90 kışlık çadır ve 6.7 ton yardım malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini duyurdu. İslamabad yönetimi daha önce de arama kurtarma ve sağlık personellerinin yanı sıra 150 tonu aşan yardım malzemesini afet bölgesine göndermişti.

HOLLANDA’DA BAĞIŞ KAMPANYASI YAYINI

Hollanda’daki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Giro555 kampanyası kapsamında ülkedeki televizyonlarda ortak bağış yayını düzenledi. Cordaid, Oxfam Novib, UNICEF Netherlands ve Hollanda Kızılhaçı gibi kuruluşların desteklediği kampanyada düne kadar 28.8 milyon Euro toplandı.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN 3 BİN KONTEYNER

Depremin başından bu yana 10’uncu insani yardım uçağını bölgeye gönderen Suudi Arabistan, gıda, battaniye, uyku tulumu ve tıbbi malzemenin yanı sıra Türkiye ve Suriye’deki bölgelere 3 bin konteyner ev göndereceğini duyurdu.

Haberin Devamı

IKEA’DAN PORTATİF EV ALLİANZ’DAN MADDİ YARDIM

- İsveç’in ünlü mobilya perakendecisi IKEA, kendi vakfı üzerinden Türkiye ve Suriye’deki depremlerin ardından bölgeye herhangi bir ekipmana gerek duymadan kurulabilen beş bin acil durum konutu gönderdi. Şirket ayrıca deprem bölgesine iletilmek üzere Sınır Tanımayan Doktorlar organizasyonuna 10 milyon Euro bağışladı.

- E-ticaret devi Amazon, Dünya Gıda Programı, Save the Children, Unicef, Türk ve BAE Kızılayları ve Türkiye arama-kurtarma ekiplerine 600 bin dolar bağışladı. Şirket İstanbul’daki depolarından bebek maması, battaniye, çadır, ilaç gibi ihtiyaç malzemeleri yollamanın yanı sıra lojistik destek de sağlıyor.

- Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı kuruluşu olan Meta, Türkiye ve Suriye için 550 bin dolar bağışladı.

- Amerikan petrol üreticisi Chevron 1 milyon dolar, Amerikan kargo şirketleri UPS 1 milyon, Fedex ise Türk Kızılayı’na 100 bin dolar bağış açıkladı.

- Alman Allianz Grup, toplamda 7 milyon Euro’luk yardım açıkladı. Alman Deutsche Telecom, Almanya’dan Türkiye ve Suriye’ye aramaları ücretsiz hale getirirken, yardım çalışmalarına da 1 milyon Euro bağışladı. Bayer de depremzedeler için 1.5 milyon Euro yardımda bulundu.

Haberin Devamı

- ZARA, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho ve Zara Home gibi ünlü markalarının ana şirketi Inditex de Kızılay’a 3 milyon Euro bağışta bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!