Wulff: Artık konuşma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Wulff: Artık konuşma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 11:22

Federal Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulf, Hannover Eyalet Mahkemesi’nde hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla açılan davadan beraat etmesinin ardından, dava sürecinde yaşadıklarını kaleme aldığı “En yukarıdakiler, en alttakiler” adlı kitabını bugün başkent Berlin’de tanıtacak.

Haberin Devamı

Wulff’un cumhurbaşkanlığından istifası, yaşadığı itibar kaybı ve eşinden boşanmasına kadar uzanan sıkıntıları dile getirdiği kitabı 11 Haziran’da piyasaya çıkacak. 264 sayfa olduğu belirtilen kitabın 19,99 eurodan satışa sunulacağı belirtiliyor.

İDDİALARA CEVAP VERECEK
Dava süresince açıklama yapmaktan ısrarla kaçınan Wulff‘un, beraat kararıyla birlikte, artık susmaya niyeti olmadığı, bunun ilk sinyalinin de kitabın piyasaya çıkacak olması gösteriliyor. Çıkacak kitabıyla hakkındaki iddialara kendi penceresinden cevap vereceği belirtilen Wulff, Hamburg’da kendi hukuk bürosunu açarak eski mesleğine geri döndü. Eski cumhurbaşkanı Wulff’un zamanında kendi himayesinde “Kendi Yolunda İlerle” sloganıyla hayata geçirilen kampanya çerçevesinde Türk kökenli üniversite öğrencilerinin sıkıntılarının çözümüne dönük çalışmaları sürdüreceği kaydedildi.

Haberin Devamı

BERAAT KARARINA RAĞMEN ALMANLAR MESAFELİ
Almanlar, beraat kararına rağmen Wulff'a mesafeli yaklaşıyor. . FOCUS dergisi adına Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 62’si, eski Cumhurbaşkanı'nı yeniden herhangi bir devlet görevinde görmek istemiyor. 51 yaşında Almanya Cumhurbaşkanı seçilerek ülkenin en genç Cumhurbaşkanı olan Christian Wulff, 19 ay kaldığı makamından 17 Şubat 2012’de hakkındaki iddialar nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı.

719 EURO İSTİFAYA GÖTÜRMÜŞTÜ
Wulff, 2008'de Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı dönemde katıldığı bir festivalde, 719,40 Euroluk konaklama ve yemek masrafının bir yapımcı tarafından ödendiği gerekçesiyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.“İslam Almanya’ya aittir“ dediği için kimi siyasetçiler tarafından hedef haline getirilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatiller nedeniyle de sıkça eleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!