Vladimir Putin’den Kaliningrad çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Vladimir Putin’den Kaliningrad çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2024 07:00

Avrupa’da birçok ülkenin savunma bakanları, Rusya’nın yakın gelecekte Avrupa geneline bir saldırı düzenleyebileceği yönünde uyarı açıklamaları yaptığı bir dönemde Rusya lideri Vladimir Putin, Rus anakarasıyla bağlantısı olmayan Kaliningrad’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Vladimir Putin’in Baltık Denizi kıyısında, Polonya ve Litvanya’nın arasında yer alan Kaliningrad’a ziyareti Avrupa basınında bir tehdit ve meydan okuma olarak görülürken, Kremlin’den Putin’in ziyaretinin amacının NATO’ya bir uyarı olmadığı açıklaması geldi.

‘ÇIKARLARIMIZI SAVUNUYORUZ’

Kant Baltık Federal Üniversitesi’ndeki öğrencilerle konuşan Putin, Rusya’nın kendi ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ve başkalarının bu çıkarları yok saymasına yahut ihmal etmesine asla izin vermeyeceğini söyledi. Kaliningrad’ın komşularının Sovyet savaş anıtlarını yıkmalarına sert tepki gösterdi. “Bu, onların nerede yaşadıklarına, ne yaptıklarına ve bundan sonra ne olacağına dair hayret verici bir cehalet ve anlayış eksikliğidir” diyen Putin, birçok ülkenin “başkalarının aklıyla yaşadığını” söyledi.

Haberin Devamı

Vladimir Putin’den Kaliningrad çıkarması

Öte yandan İngiliz The Telegraph gazetesinin, ulaştığı Pentagon belgelerine dayandırdığı haberine göre ABD, son dönemde artan Rusya tehdidine karşı İngiltere’ye nükleer silah yerleştirmeyi planlıyor. Habere göre, ABD İngiltere’deki RAF Lakenheath hava üssüne Hiroşima’ya atılan atom bombasının üç katı gücünde nükleer savaş başlığı yerleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!