Vatandaşlar siyasetçilerden daha akıllı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlar siyasetçilerden daha akıllı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:32

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezince Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen programda konuştu. Referanduma sunulacak anayasa değişikliğini anlatan Bakan Bozdağ, muhalefetin eleştirilerine de yanıt verdi.

Haberin Devamı

BAKAN Bozdağ, yurt dışında yaşayan vatandaşların da Türkiye’nin büyük bir ülke haline gelmesine katkıda bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin ekonomisi, siyasi istikrarı, güçlü iktidarı, etkin ve iyi yönetimiyle her alanda kaydettiği önemli gelişmelerle dünyanın güçlü ülkeleri arasında yer aldığını anlatan Bozdağ, ülkenin büyük değişimler yaşadığını ifade etti. Bozdağ, Türkiye’nin her alanda dünyanın parmakla gösterilir ülkeleri arasında yer alması için çaba göstermeye devam edeceklerini vurguladı. Ülkenin son 15 yılda 3.5 kat büyüdüğünü dile getiren Bozdağ, Türkiye’nin zayıf olmasını, enerjisini kendi içinde tüketmesini ve etrafında olanlara duyarsız kalmasını isteyenler bulunduğuna dikkati çekti.

EKONOMİ HER TÜRLÜ ŞOKA DAYANIKLI

Türkiye ekonomisinin içeriden ve dışarıdan gelecek her türlü şoka dayanıklı olduğunu kaydeden Bozdağ, “Sağlam temelleri vardır. ‘Suriye’den mülteci gelmesin’ diye duvar örenler, başka tedbirler alanlar var. Bizim yaptığımız harcamalar var. Bizim ekonomimiz bereketli bir ekonomi” dedi.
Halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle öngörülen “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” ile ilgili görüşlerini aktaran Bozdağ, bu sistemin bir rejim değişikliği olmadığına vurgu yaptı. Bakan Bozdağ, halk oylamasında “hükümeti doğrudan seçip seçmemenin” sorulacağını bildirerek, “Milletimize yeni bir hak tanınıyor. Hükümeti, yürütmeyi doğrudan seçme hakkı tanınıyor. Bu hakkı milletimiz kullanmaya parlamentodan daha fazla layıktır. ‘Milletin seçtikleri hükümeti belirlerse bu demokrasiye uygun ama asıl olan millet bunu belirlerse bu demokrasiye aykırı’ demek kabul edilemez. Şu anda atılan adım tam da bunu sağlayacak adımdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NDAN DA, BOZDAĞ’DAN DA...

Vatandaşların siyasetçilerden akıllı olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Bu vatandaş Kılıçdaroğlu’ndan da Bekir Bozdağ’dan da bin defa akıllı. Vatandaş tüm olup bitenleri bizden daha önce algılıyor, değerlendiriyor, hayata geçiriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ne kendileri ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için istediklerini dile getiren Bozdağ, bunu Türkiye ve Türk milleti için istediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!