‘Utanıyorum’ dedi, 9 kitap yazdı

Güncelleme Tarihi:

‘Utanıyorum’ dedi, 9 kitap yazdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 11:28

Londra’da yaşayan yazar Niyazi Özkan, son 6 yılda yazdığı 9 kitabını Tottenham High Road’taki kitabevinde tanıttı.

Haberin Devamı

NİYAZİ Özkan’ın yazar olma hikayesi çok ilginç. 27 yıl önce daha iyi bir yaşam kurabilmek için İngiltere’ye gelen Niyazi Özkan, bir restoranda mutfak şefi olarak çalışmaya başladı. İşe gidip gelirken toplu taşıma araçlarını kullanan Özkan, insanların ellerinde her gün gazete ve kitap görünce, bir süre sonra utanmış. Artık o da her gün işe gidip-gelirken önce Türkçe, daha sonraları da İngilizce kitap, dergi ya da gazete almaya başlamış. 7-8 yıl sonra ise kendi kitabını yazmaya karar vermiş:

KAĞIT KALEM MASAMDA OLDUKÇA...

“‘Artık kendim bir kitap yazabilirim’ dedim ve ‘Kitap Okumakla Alim Olunmaz: Kafana Sokmazsan İçindeki Bilinmez’ adlı kitabımı 1.5 yılda tamamladım. İlki Eylül 2010’da yayınlanan eserim büyük ilgi gördü. Bu ilgi beni şaşırtmıştı. Ben de yeni kitaplar yazmaya karar verdim.”
Türkiye’de ortaokulu bitirmeden yarıda bırakan ve bilgisayar kullanmayan Kahramanmaraş Göksunlu Özkan, şöyle devam etti: “Kağıt, kalem masamda olduğu sürece kitap yazmaya devam edeceğim. Çünkü kağıt başlıyor gözyaşı dökmeğe, alıp başını gidiyor ve kitap ortaya çıkıyor. Ancak, bir insanın kitap yazabilmesi için yeteneğinin de olması gerekiyor. Beraberinde iç dünyası, iç dünyası da zengin olmalı. İnsan öncelikle iç dünyasına göç edebilmeli.”
3 çocuk 6 torun sahibi Özkan’ın kitaplarının ismi ise şöyle; ‘Kitap Okumakla Alim Olunmaz: Kafana Sokmazsan İçindeki Bilinmez’ ‘Gönül Gözü’, ‘Emanet Servet: Emanet Evlat’, ‘Doğrular’, ‘Kaz Dağının Kedisi’, ‘Define Sırları’, ‘Midilli’den Kaçış’, ‘Kazdağı’nın Kedisi’ ve ‘Ay’ı Eliyle Tutan Çocuk’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!