Ürdün’de Amerikan üssüne saldırı... 3 ABD askeri öldü

Güncelleme Tarihi:

Ürdün’de Amerikan üssüne saldırı... 3 ABD askeri öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 07:00

Amerikan güçlerinin Irak’tan çekilmesinin konuşulduğu bir dönemde Ürdün’ün kuzeydoğusundaki ABD’ye ait bir askeri üsse insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu. ABD’li bir üst düzey yetkili ise yaralı asker sayısının 34 olduğunu bildirdi.

“HESAP SORACAĞIZ”

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının cumartesi günü gerçekleştiğini belirterek, “3 askerimizin ölümüyle sonuçlanan saldırı, Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli aşırıcı gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi. Biden, “Hiç şüpheniz olmasın ki, sorumlulardan, kendi seçeceğimiz zamanda ve şekilde hesap soracağız” diyerek misilleme sözü verdi. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Biden’a İran ve vekillerine karşı harekete geçme çağrısında bulundu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de saldırıya karşılık verileceği açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Şİİ MİLİS GRUP ÜSTLENDİ

Saldırıyı Irak’ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı ‘Irak’ta İslami Direniş’ adlı grup üstlendi. Ürdün hükümet sözcüsü Muhenned Mubaydin, saldırının, Suriye-Ürdün sınırındaki Tenef Üssü’nde gerçekleştiğini duyurdu. ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün Tower 22 adlı üs olduğu, 7 Ekim’den bu yana Orta Doğu’da ilk kez ABD askerinin öldürüldüğü vurgulandı. Ürdün’de 3 bin Amerikan askerinin bulunduğu biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!