Ürdün Prensesi Selma savaşa mı katılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ürdün Prensesi Selma savaşa mı katılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 07:00

İran’ın, İsrail’e düzenlediği hava saldırısı Ürdün’de de tansiyonu yükseltti. Avrupa basını Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde savaş pilotu olarak görev yapan Prenses Selma’nın İran’a karşı görev alabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Suriye’deki İran Büyükelçiliği’ne saldırı düzenleyerek 7 kişinin ölümüne neden olan İsrail’e, Tahran yönetimi tarafından gerçekleştirilen misilleme sonrası bölgesel bir savaş endişesi sürerken, Ürdün’ün, İran’a hava sahasını kapatması sonrası iki ülke arasındaki gerilim akla Ürdün Kraliyet Ailesi’nin genç üyesi Prenses Selma’yı getirdi. Avrupa medyası, dört yıl önce pilot eğitimini tamamlayarak ülkenin ilk kadın savaş pilotu olan Ürdün Kralı II. Abdullah’ın 24 yaşındaki kızı Prenses Selma’nın İran’a karşı bir hava operasyonunda görev alabileceğini belirtti. Alman Bild gazetesi ise Prenses’in sadece ülke savunması ve insani yardım görevlerinde bulunacağını aktardı.

GAZZE’YE YARDIM TAŞIDI

2020 yılında İngiltere’deki Sandhurst Askeri Akademisi’ndeki eğitimini tamamlayan Ürdün Prensesi Selma, başkent Amman’da Al Husseiniya Sarayı’nda düzenlenen törenle göreve başladı. Kardeşi Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah sosyal medya hesabında tören ile ilgili yaptığı paylaşımda “Her zamanki gibi parlak ve çalışkan! Elde ettiğin başarılar için tebrikler” yazmıştı. Prenses Selma, 2023 yılının Aralık ayında Gazze’deki bir hastaneye yardım taşıyarak gündeme gelmiş, Annesi Kraliçe Rania da CNN’e verdiği röportajda çocuklarıyla gurur duyduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!