Ünlü yazar son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yazar son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2016 16:17

Dünyaca ünlü ABD’li yazar Harper Lee, Cumartesi günü Alabama’nın Monroeville kentindeki bir kilisede düzenlenen ve sadece yakın arkadaş ve akrabalarının katıldığı bir cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı..

Haberin Devamı

First United Methodist Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninde anma konuşmasını Auburn Üniversitesi Emiratus Profesörü Wayne Flynt yaptı.

Lee törenin ardından annesi, babası ve kız kardeşi Alice’in yanına aile mezarlığına gömüldü. Cuma günü uykusunda hayata veda eden 89 yaşındaki Harper Lee, günümüzde bir çok uzman tarafından Amerikan Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Bülbülü Öldürmek  (To Kill A Mockingbird) isimli romanıyla 1960 yılında Pulitzer Ödülü kazanmıştı.  

Lee,  ABD’nin güney eyaletlerindeki ırkçı nefreti ve bunun doğurduğu sonuçları konu alan ilk romanını yayınladıktan sonra oldukça kapalı bir hayat sürmüş ve basına röportaj vermekten kaçınmıştı. 

Geçen yıl Lee’nin Bülbülü Öldürmek romanının karakterlerinin hayatlarının ilerleyen yıllardaki yaşamlarından kesitler sunduğu Tesbih Ağacının Gölgesinde (Go Set a Watchmen) isimli ikinci romanı piyasaya sürülmüştü.  

Lee’nin Bülbülü Öldürmek’ten önce kaleme aldığı ve bazı yakınlarına göre “asla yayınlanmasını istemediği” bu roman edebiyat dünyasında büyük ilgi görmüş ve tartışma yaratmıştı.

BAKMADAN GEÇME!