Ünlü sanatçı sığınmacı sorununa dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü sanatçı sığınmacı sorununa dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 22:24

Çinli sanatçı Ai Weiwei, "Reframe" ismini verdiği enstalasyon ile İtalya’nın Floransa kentinde sığınmacı krizine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Sığınmacı krizine yönelik sansasyonel çalışmalarıyla bilinen Ai Weiwei, Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en çok sığınmacıyı karşılayan ülke olan İtalya’da çarpıcı bir çalışmaya imza attı. 

Weiwei, Floransa kentinde önemli sergilere ev sahipliği yapan Strozzi Sarayı’nda 23 Eylül Cuma günü açılacak “Ai Weiwei libero” adlı sergisine eşlik edecek “Reframe” isimli çalışmasını, tarihi yapının dışında sergilemeye başladı.

Önceki çalışmaları gibi yine dikkat çekici bir enstalasyona imza atan sanatçı, tarihi sarayın orta katındaki 22 penceresinin tamamını kaplayacak şekilde, göçmenlerin Akdeniz’i geçerken kullandıkları büyük şişme botlar yerleştirdi.

Görenlerin bir hayli ilgi gösterdiği, bazı turistlerin fotoğrafını çektiği enstalasyon, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından abartılı, provokatif ve yersiz bulundu. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella ise yorumlar üzerine sosyal medya kullanıcılarına sakin olmaları çağrısı yapmış ve "Çağdaş sanatın amacı düşünmeye itmektir. Kullandığınız kaba ve şiddet içerikli dili kabul etmiyoruz. Ai Weiwei uluslararası çapta bir sanatçı. Beğenebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama kesinlikle saldırgan yorumları hak etmiyor" ifadeleriyle sanatçıya sahip çıkmıştı.

Haberin Devamı

Çinli sanatçı, İtalya’dakine benzer bir çalışmayı geçen şubat ayında Almanya’da yapmıştı. Ai Weiwei, Berlin Konser Evi'nin (Konzerthaus) dış sütünlarını sığınmacıların kullandığı can yelekleri ile donatarak, sığınmacı krizine dikkati çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!