Ukrayna’nın Odessa kentine giden Miçotakis’e füzeli karşılama

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’nın Odessa kentine giden Miçotakis’e füzeli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2024 07:00

Ukrayna’nın Karadeniz sahilindeki Odessa kentine giden Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve ekibine 150 km ötede patlama meydana geldi. Hedefin Zelenski’nin konvoyu olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve beraberindeki 7 kişilik heyetin, dün Ukrayna’nın Odessa şehrini ziyareti sırasında meydana gelen patlama, Atina’da endişe yarattı.

150 METRE ÖTEDE PATLAMA

Romanya’daki Avrupa Halkçı Parti toplantısına katılmadan önce, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmek üzere, gizlice Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentine giden Miçotakis ve beraberindeki Yunan heyetin bulunduğu araçlardan 150 metre uzaklıkta büyük bir patlama meydana geldi. Yapılan açıklamada, Yunan heyetinde herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

‘HEDEF ZELENSKİ’ İDDİASI

Miçotakis, Zelenski ile görüşmesinden sonra “Odessa limanını geziyorduk. Araçlara dönerken büyük bir patlama duyduk. Bu da bize, Ukrayna’da savaşın her gün devam ettiğini hatırlattı. Sığınağa gitmek için vaktimiz yoktu” dedi. Yunan medyasına göre, saldırının hedefi Miçotakis değil, Odessa’da Yunan Başbakanı ile görüşmek için yolda olan Zelenski idi.

Haberin Devamı

DRON MU FÜZE Mİ

Şiddetli patlamanın nedenleri hakkında ise Yunan medyasında birbirinden farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı medya kuruluşları, patlamanın İran yapımı Rus Shaheed-136 tipi İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) yere çakılmasından, bazıları ise Kuzey Kore yapımı bir füzenin fırlatılmasından meydana geldiğini ileri sürdüler. Sosyal medyada ise balistik füze fırlatıldığı belirtildi. Atina’da ayrıca, sözkonusu patlamada 5 kişinin öldüğü iddiaları da konuşuldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!