Ukrayna'da hastaneye saldırı: En az 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada hastaneye saldırı: En az 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:10

Rusya yanlısı ayrılıkçıların kalesi Donetsk'te bir hastaneye bomba yağdırıldı. İlk belirlemelere göre en az 15 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe duyulurken, yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında çatışmalar sürüyor. Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk’te bir hastaneye gerçekleştirilen saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti. Tek taraflı bağımsızlığını ilan eden 'Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) Acil Durum Bakanlığı'ndan bir yetkili Sputnik Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, birçok binanın yıkıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını ifade etti.

YARALILARI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

DPR sözcüsü Andrey Purgin de Intefax’a yaptığı açıklamada, “Ukrayna askerleri Tekstilşçik bölgesinde yerleşim birimlerine ateş etmeye başladı. Yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgede bulunan bir hastane de saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan insanları kurtarmak için çalışıyoruz” dedi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı temsilcilerini bölgede inceleme yapmaya çağıran Purgin şöyle devam etti: “Saldırının nereden yapıldığı tespit edilmeli. Yerleşim birimlerine yönelik yaylım ateşi açıldı. Bunu tespit etmek zor değil."

Haberin Devamı

Ukraynada hastaneye saldırı: En az 5 ölü

UKRAYNA ATEŞİ KESMELİ

Donetsk ve Lugansk bölge temsilcileri Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yu ilan ettiği ateşkese uymaya davet etti. Minsk görüşmelerinde DPR’ı temsil eden Denis Puşilin yaptığı açıklamada, “Öncelikle Ukrayna ordusu ateşi kesmeli. İkinci olarak Kiev, görüşmelere hazır olduğunu açıklamalı. Üçüncü olarak da çatışma alanlarından ağır silahların çekilmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!