Ukrayna’da çözümü bu kez Afrika deniyor

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’da çözümü bu kez Afrika deniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 07:00

Rusya-Ukrayna arasında barışı müzakere edebilme umuduyla aralarında Türkiye’den İsrail’e, Fransa’dan Suudi Arabistan’a, Brezilya’dan Çin’e girişimde bulunan onlarca ülkeye Afrika devletleri de katıldı.

Haberin Devamı

Dün Güney Afrika, Senegal ve Zambiya devlet başkanları Kiev’e giderek tarafları masaya çekmek için zemin yokladı. Heyette, 3 liderin yanı sıra Afrika Birliği Başkanı Azali Assoumani ile Mısır, Uganda ve Kongo temsilcileri de bulundu.

ZELENSKİ KAPIYI KAPATTI

Heyet Polonya sınırından trenle ulaştıkları Kiev’de Rus füzeleri ile karşılandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri dün altısı hipersonik Kinzal füzesi toplam 12 füzeyi önlediklerini açıkladı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski liderlerle toplantının ardından yaptığı açıklamada olası bir müzakereye kapıyı kapatarak, “işgalci konumundaki Rusya ile müzakerenin savaşı yalnızca bir süreliğine dondurmak olduğunu” söyledi. Heyet, bugün Rusya’da Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Her iki tarafla da tarım alanında derin bağları bulunan Afrika ülkeleri, savaştan en olumsuz etkilenenler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!