Ukrayna savaşının 2’nci yıl dönümü! Dünya liderlerinden mesaj yağdı...

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna savaşının 2’nci yıl dönümü Dünya liderlerinden mesaj yağdı...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 12:13

Dünya liderleri Ukrayna Savaşı'nın ikinci yıl dönümü sebebiyle Kiev'e destek mesajları gönderdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise destek veren ülkeleri sıralayarak ‘Hepimiz buradayız’ dedi.

Haberin Devamı

Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşının 2’inci yıl dönümü için paylaştığı mesajında destek veren ülkeleri sıralayarak “2 yıl: Hepimiz buradayız. Cezayir, Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Mısır, Estonya, AB, Finlandiya , Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Guatemala, Papalık, Macaristan, İzlanda, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Pakistan, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Suudi Arabistan, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Sudan, İsveç, İsviçre, Tacikistan, Tayland, Türkiye, BAE, Birleşik Krallık, ABD, Vietnam'ın temsilcilerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar; WHO, WFP, EUMAM, BM sistemi, IBRD, EIB, ILO, ICRC, IOM, NATO, AGİT, CoE, UNDP, UNFPA, FAO, UNHCR, UNOCHA, UNICEF ve diğerleri” ifadelerini kullandı.

Ukrayna savaşının 2’nci yıl dönümü Dünya liderlerinden mesaj yağdı...

“UKRAYNA, RUSYA İÇİN BİR ZAFER OLMAYACAK”

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, savaşın 2’nci yıl dönümü için 22 Şubat'ta yaptığı açıklamada, “Bir yıl önce ekibimle birlikte korkmadan şunu ilan etmek için Kiev'e geldik: Ukrayna'ya desteğimiz sarsılmayacak, dünya demokrasileri bölünmeyecek ve yorulmayacağız. Bir imparatorluğu yeniden inşa etmeye kararlı bir diktatör, halkın özgürlük sevgisini asla silemez. Vahşet hiçbir zaman özgür olanın iradesini ezmeyecektir. Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak” ifadelerine yer verdi.

NATO'nun X sosyal medya resmi hesabından Ukrayna’ya olan desteğin altı çizilerek, “Siz Ukraynalılar, inandığınız şey uğruna savaşmanın ne demek olduğunu dünyaya gösteriyorsunuz. Sizi yolun her adımında destekleyeceğiz” açıklamasını yaptılar.

Ukrayna savaşının 2’nci yıl dönümü Dünya liderlerinden mesaj yağdı...

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bugün Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti. Von der Leyen ziyareti hakkında, “Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının 2. yılı için Kiev'deyim. Ukrayna halkının olağanüstü direnişini kutlamak için. Her zamankinden daha fazla Ukrayna'nın yanındayız. Mali olarak, ekonomik olarak, askeri olarak, ahlaki olarak. Ta ki ülke nihayet özgür olana kadar” açıklamasını yaptı. Von der Leyen ayrıca Brüksel'de bulunan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu binasının Ukrayna bayrağı renkleriyle aydınlatıldığı bir fotoğrafı paylaşarak, “Kahraman Ukrayna halkı iki yıldır ülkelerini saldırganlara karşı savunarak şehirleri ve bölgeleri özgürleştiriyor ve cesurca her şeye meydan okuyor. AB Komisyonu Ukrayna bayrağının renkleriyle süsleniyor ve onu savunanları onurlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dikkat çekerek, “Neredeyse iki yıl önce Putin savaşı seçti ve Ukrayna'yı işgal ederek Ukrayna halkına tarifsiz şiddet ve vahşet uyguladı. İki yıl sonra bir şeyi çok açık bir şekilde belirtmek istiyorum: Kanada'nın Ukrayna'ya olan desteği sarsılmaz ve kesin olmaya devam ediyor. Slava Ukrayna” dedi.

Ukrayna savaşının 2’nci yıl dönümü Dünya liderlerinden mesaj yağdı...

UKRAYNA, AVRUPAMIZ İÇİN SAVAŞIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’ya olan bağlılıklarının sarsılmayacağını belirterek mesajında, “İki yıllık savaş. Hırpalanmış ve yaralanmış ama hala ayakta. Ukrayna kendisi için, idealleri için, Avrupamız için savaşıyor. Ona olan bağlılığımız sarsılmayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, mesajında Rusya’nın yasa dışı şekilde Ukrayna’yı işgal ettiğini vurgulayarak, “Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik sebepsiz ve yasadışı işgaline başlama seçimini yapmasının üzerinden iki yıl geçiyor. Ukrayna'nın özgürlük ve demokrasisini savunmak her zamanki kadar önemli. Birkaç hafta önce Kiev'de de söylediğim gibi, her birimizin güvenliği buna bağlı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!