Ukrayna savaşı Bahmut’a kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna savaşı Bahmut’a kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 07:00

Rusya’nın Ukrayna’yı kendi eksenine çekebilmek için başlattığı kanlı mücadele ülkenin doğusundaki Donbas cephesindeki Bahmut kasabasına kilitlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Savaşın düğüm noktası halini alan Bahmut’un kimin eline geçeceği muamması, Ukrayna ile Rusya’da siyasi dengeleri altüst etme potansiyeline de sahip.

WAGNER’İN İDDİASI

Şubat ayı başından beri Rus tarafı özellikle Yevgeniy Prigojin’in ‘Wagner’ paralı ordusuyla Bahmut’u ele geçirmeye can atıyor. Prigojin, Rusya lideri Putin’e savunma bakanlığından daha etkin kuvvet olduğunu kanıtlamak için binlerce paralı askeri canlarını hiçe sayarak kasaba üzerine sürüyor. Prigojin dün “Bahmut’ta Ukrayna ordusundan yaklaşık 12-20 bin askerine karşı mücadele vererek kasabanın doğu mahallelerini ele geçirdik. Ukrayna kuvvetlerini tamamen kuşatacağız” açıklamasını yaptı.

ZELENSKİ: İZİN VERMEYİZ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise “Rusların Bahmut’u ele geçirmesine izin veremeyiz. Geri çekilmemiz ise Ruslara Donetsk bölgesinde Slavyansk ile Krematorsk şehirlerine giden yolu açmamız anlamına gelir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!