Şu ana kadarki en büyük saldırı: Rusya, 54 İHA ile saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Şu ana kadarki en büyük saldırı: Rusya, 54 İHA ile saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 12:53

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın 54 Shahed tipi insansız hava aracıyla Ukrayna topraklarına yönelik saldırı düzenlediğini, bunun şu ana kadarki en büyük İHA saldırısı olduğunu duyurdu. Hava kuvvetleri, 52 İHA’nın havada imha edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “28 Mayıs’ın ilk saatlerinde düşman, kuzey yönünden Bryansk bölgesi ve güney yönünden Krasnodar bölgesinde İran yapımı Shahed-136/131 saldırı İHA’larıyla Ukrayna'ya saldırdı. Saldırıda toplam 54 İHA kullanıldı. Saldırıda Kiev bölgesi başta olmak üzere askeri tesisler ve sivil altyapı hedef alındı. Başarılı müdahale sonucunda 52 İHA havada imha edildi” denildi.

Hava kuvvetleri, bu saldırının şu ana kadar Rusya tarafından yapılan en büyük İHA saldırısı olduğunu vurguladı.

EN AZ BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kiev Belediye Başkanı, Rusya'nın Ukrayna'nın başkentine gece boyunca yeni insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlediğini ve en az bir kişinin öldüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, b'r İHA enkazının bir benzin istasyonunun yakınına düşmesi sonucu bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

AMAÇ BAŞKENTİN SAVUNMASINI ÇÖKERTMEK

Şubat 2022'de Ukrayna işgalini başlatan Rusya son haftalarda Kiev'e yönelik saldırılarını arttırarak başkentin savunmasını çökertmeye çalışıyor.Şubat 2022'de Ukrayna işgalini başlatan Rusya son haftalarda Kiev'e yönelik saldırılarını arttırarak başkentin savunmasını çökertmeye çalışıyor.

Pazar günü erken saatlerde, kuzeybatıdaki Volyn'den güneydoğudaki Dnipropetrovsk'a kadar Ukrayna'nın 12 bölgesinde hava saldırısı alarmı verildi.

Kieve Belediye Başkanı Klitschko, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kiev sakinlerine "sığınaklarda kalmaları" çağrısında bulunarak İHA saldırı dalgaları ve "zor" bir gece yaşanacağı uyarısında bulundu.

Klitschko, başkentin farklı bölgelerinde en az iki yüksek binanın düşen İHA parçalarının isabet etmesi sonucu yandığını söyledi.

Kievli yetkililer ayrıca güneydeki Holosiyivsky bölgesindeki depoların da alev aldığını bildirdi.

Bazı yetkililer Rusya'yı, kent sakinleri 1500 yıl önce kentin kuruluş yıldönümü olan ve savaştan önce popüler bir bayram olan Kiev Günü'nü kutlamaya hazırlanırken Kiev'i kasıtlı olarak hedef almakla suçladı.

Kiev'in batısındaki Jotımır kentinde de patlamalar olduğu bildirildi.

Hava alarmı daha sonra başkentte ve ülke genelinde kaldırıldı.

Rusya son saldırılarında kamikaze İHA'larının yanı sıra bir dizi kruz (seyir) füzesi ve balistik füze kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!