Ukrayna cephede tutunmaya çalışıyor... Zelenski: Füzelerimiz bitebilir

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna cephede tutunmaya çalışıyor... Zelenski: Füzelerimiz bitebilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2024 07:00

Avdiyivka yenilgisinin moral bozukluğunu üzerinden atmaya çalışan Ukrayna ordusu Rus saldırılarına karşı mevzilerini tutma mücadelesi veriyor. Aynı bölgede Tonenke köyüne düzenlenen Rus saldırısı püskürtülürken Ukraynalı lider Zelenski, hava savunması için füze ihtiyacını vurguladı.

Haberin Devamı

Rus güçleri, geçen ay Donetsk bölgesinde ele geçirdikleri stratejik Avdiyivka kasabasının ardından saldırılarını yoğunlaştırdı. Avdiyivka’nın 12 kilometre batısında yer alan Tonenke köyüne düzenlenen Rus saldırısı geri püskürtülürken, Ukrayna direniş güçlerinin mevzilerini koruduğu belirtildi. CNN International haberi “Ukrayna’nın ön cephedeki askerleri tutunmaya çalışırken müttefiklerden mühimmat ve hava savunma desteği bekliyor” şeklinde verirken iki tarafın da askere olan ihtiyacını gidermeye çalıştığını aktardı.

PATRIOT TALEBİ

Ukraynalı yetkililer Rusya’nın topçu mühimmatını böylesine yoğun bir şekilde kullanmasının ancak Kuzey Kore’nin desteğiyle mümkün olduğuna inandıklarını belirtti. Ukrayna’nın doğudaki askeri sözcüsü Nazar Volosyn yaptığı açıklamada, Rusya’nın yoğun saldırılarının Bahmut’ın 18 kilometre batısındaki Chasiv Yar kasabası çevresinde yoğunlaştığını aktardı.

Haberin Devamı

Ukrayna cephede tutunmaya çalışıyor... Zelenski: Füzelerimiz bitebilir

Zelenski, Rusya’nın Harkiv’e düzenlediği saldırının ardından Batı’ya bir kez daha mühimmat desteği çağrısında bulundu. Ukrayna televizyonuna konuşan Zelenski, “Ruslar geçen ay olduğu gibi her gün Ukrayna’yı vurmaya devam ederlerse hava savunma füzelerimiz tükenebilir” diye konuştu. Ukraynalı lider, özellikle Patriot füzelerine olan ihtiyacın arttığını dile getirdi.

ASKER İHTİYACI VAR

Kiev yönetimi geçen hafta meclise sunduğu yeni tasarıda silahlı kuvvetlere katılma yaşının 27’den 25’e indirilmesini önermiş, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de ordunun 450 ila 500 bin Ukraynalının daha askere alınmasını önerdiğini ancak bunun “son derece hassas” bir konu olduğunu ifade etmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de nisan ayının başında Ukrayna cephelerine ek asker gönderebilmek için “bahar celbi” adı altında 150 bin kişiyi silah altına alma kararnamesini imzalamıştı.

Ukrayna cephede tutunmaya çalışıyor... Zelenski: Füzelerimiz bitebilir

Haberin Devamı

LAVROV PEKİN’E GİDİYOR

-Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüşmek üzere bugün Pekin’e gitmesi bekleniyor. İki gün sürecek ziyaretle ilgili yapılan açıklamada Ukrayna krizi ve Asya-Pasifik bölgesindeki duruma atıfta bulunularak ‘önemli konular üzerinde derinlemesine görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor’ denildi. Son olarak Çin lideri Şi Cinping, geçen yıl mart ayında Moskova’yı ziyaret ederek Batı hegemonyasını kınayıp Moskova ile Pekin arasında gelişen dostluğun altını çizmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!