Türkiye'nin sınırdışı ettiği kişi İbrahim el Bakraoui

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin sınırdışı ettiği kişi İbrahim el Bakraoui
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 19:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıkladığı, Türkiye'nin sınırdışı ettiği Brüksel saldırganının İbrahim el Bakraoui olduğu bildirildi. Bu açıklamadan kısa süre sonra Dışişleri Bakanlığı yetkilileri o teröristin kimliğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Dışişleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren kişilerden İbrahim el Bakraoui, Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye'nin Gaziantep kentinde yakalanarak, Belçika'ya teslim edildi. Fakat Belçika hükümetince de serbest bırakıldı.

Brüksel'de dün Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarında, saldırganlar hariç toplam 31 kişi hayatını kaybetmiş, en az 260 kişi de yaralanmıştı. Bazı yaralıların durumunun ağır olması deneniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Türkiyenin sınırdışı ettiği kişi İbrahim el Bakraoui

Brüksel'de havalimanındaki saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden sağdaki isim İbrahim El Bakraoui...

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, saldırılardan sorumlu kardeşlerden İbrahim El Bakraoui'nun Zaventem Havalimanı'ndaki, diğer kardeş Halid El Bakraoui'nun da Maelbeek metro istasyonundaki saldırıyı düzenlediğini açıklamıştı. Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren intihar bombacısı ile fotoğraflarda görülen ve kaçan diğer bir kişinin kimliğinin ise hala belirlenemediğini ifade etmişti.

Saldırıları DAEŞ üstlenirken, tüm ülkede terör alarmı seviyesi en yüksek düzey olan 4'e çıkarılmıştı. Polisler, havalimanındaki saldırı sonrası kaçmayı başaran saldırganı arıyor.

BAKMADAN GEÇME!