Türkiye'den 'Sırp lidere izin verilmedi' iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Sırp lidere izin verilmedi iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 09:59

Dışişleri Bakanlığı, Bosna-Hersek entitelerinden Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik'i Erivan'a götürecek uçağın Türk hava sahasını kullanmasına izin verilmediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, konuya ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "Bosna-Hersek entitelerinden Republika Srpska Başkanı Milorad Dodik'i Erivan'a götürecek bir uçağa Türk hava sahasını kullanma izni verilmediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Sayın Dodik'i taşıyan uçak için diplomatik kanaldan bir talepte bulunulmamıştır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne de bir başvuru olmamıştır" ifadesini kullanan Bilgiç, şunları söyledi:

"Öte yandan, Bulgaristan'dan Erivan'a gitmek için izin isteyen bir özel uçağın pilotuna gerekli izin hava kontrol birimlerimizce zamanında verilmiştir. Ancak bu uçağın, izin almış olmasına rağmen hava sahamızı kullanmadığı anlaşılmaktadır. Bu konuda herhangi bir engelleme söz konusu olmayıp, talep edilmesi halinde Sayın Dodik'in Erivan'a intikali için gerekli üst uçuş izni doğal olarak verilecektir."

Haberin Devamı

"4,5 SAAT BEKLEDİK" İDDİASI

AFP'nin haberine göre, Bosna Sırp Cumhuriyeti hükümetinden yapılan açıklamada, Dodik'i taşıyan uçağın, Bulgaristan'ın doğusundaki bir havaalanında 4,5 saat boyunca Türk hava sahası üzerinde uçmak için izin almayı beklediği, ardından da Banja Luka kentine döndüğü öne sürülmüştü.

Açıklamada, ön izinlerin hepsinin alınmış olmasına rağmen Türk yetkililerin uçuşa engel olduğu iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!