Türk hava sahasını üç gün içinde toplam 30 defa ihlal eden Yunanistan savaş uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri misliyle karşılık verdi. Yunanistan’ın son üç günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi.
#YunanistanUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu "Salgın sebebiyle tüm dünyada havalimanlarındaki yolcu sayısı ciddi oranda azaldı. Aldığımız tedbirler sayesinde yolcularımız seyahatlerine, havacılık emniyeti ve uçuş güvenliği içinde devam ediyor" dedi.
#Adil KaraismailoğluAntalya’dan Moskova’ya gitmek üzere havalanan Rus yolcu uçağının, Türkiye hava sahasında tespit edilemeyen başka bir uçakla karşı karşıya geldiği iddia edildi. Facianın, Rus pilotun becerisiyle önlendiği öne sürüldü.
#Rus UçağıDHMİ Genel Müdürü Ocak, Türk hava sahasında 23 Temmuz Pazar günü, bin 443 üst geçiş trafiğiyle tüm zamanların rekorunun kırıldığını, Ocak, "Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Balkan ülkelerinin geçiş güzergahında bulunan Türk hava sahası, 69 ülke arasındaki karşılıklı uçuşta kullanıldı" dedi.
#DhmiRusya ile Türkiye-Suriye sınır hattındaki hava sahası ihlali nedeniyle gerginlik devam ederken, Rusya Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Açık Semalar Anlaşması çerçevesinde bugünden itibaren 5 Şubat’a kadar Türk hava sahasında gözlem uçuşu yapacak.
#Rus UçağıTürk hava sahasını üç gün içinde toplam 30 defa ihlal eden Yunanistan savaş uçaklarına, Türk Hava Kuvvetleri misliyle karşılık verdi. Yunanistan’ın son üç günlük yoğun ihlallerinin, ilgili makamlarla da paylaşıldığı öğrenildi.
#YunanistanUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu "Salgın sebebiyle tüm dünyada havalimanlarındaki yolcu sayısı ciddi oranda azaldı. Aldığımız tedbirler sayesinde yolcularımız seyahatlerine, havacılık emniyeti ve uçuş güvenliği içinde devam ediyor" dedi.
#Adil Karaismailoğlu